Nesze!szer

Szemforma smink

2014. május 12.

 

 

Szemformák.jpg

 

Próbálod ellesni a vörös szőnyegen csodálatosan festő sztárok,modellek,hírességek lenyűgöző sminkjeit?De neked nem áll olyan jól? Azért, mert mindenkinek más és más szemformája van. Mielőtt nekikezdenél egy-egy isteni sminknek, érdemes figyelembe venned a saját és az áhított sztár szemformáját. Nem feltétlenül egyezik a tiedével, így az eredmény sem lesz olyan tuti Viszont, ha ismered a trükköket akkor te is tündökölhetsz majd. Mi pedig most megmutatjuk neked hogy a szemformádnak megfelelően hogyan készítheted el magadnak a legjobban illő sminket.

 

kerek szemek.jpg

 

1., Kerek szemek

Ha, Katy Perry-hez hasonló nagy kerek szemeid vannak akkor érdemes, elsajátítanod a tökéletes tusvonal elkészítését. Érdemes kicsit kihúzni a szemvonaladon túl,hogy nyújtsd és nagyítsd a szemed, valamint világos szemhéjpúder használj a szemeiden, és érdemes a szemöldököd alatt is az enyhébb árnyalatot használni. A tussal nyújtod és nagyítod a szemeid, a szemhéjpúder pedig plusz optikai illúzió.

 

mandula vágsú szemek.jpg

 

2.,Mandula vágású szemek

Neked szinte minden jól áll hiszen a mandula vágású szemek a legszimmetrikusabbak . A sminkelés során meg hasonlóan kell eljárnod mint a kerek szemeknél. Tussal erősítsd a szép szemformádat és világos színekkel emeld ki annak szépségét.

szomorú szemek.jpg

 

3.,Szomorú szemek

Azaz a kicsit lefele álló szemforma. Neked mindenféleképpen emelned kell a szemeidet, hogy nyíltabb, tágabb tekintete kapj. Emiatt a tus- vagy épp szemceruza vonala nálad nagyon fontos. Azonban első lépésként a kerek és a mandula vágású szemekhez hasonlóan a világos szemhéjpúdert használj, majd a szemedet erősebb vonalú, hangsúlyosabb szemceruzával húzd ki. Nálad ez nem túlzás, a lényeg a vonalon van, hiszen ezzel emeled meg optikailag a szemed. A szemsaroknál húzd tovább, mint a cicaszemeknél, csak picit kend el, mint a füstös szemeknél. Fontos hogy a két ívet felfele húzd.

mélyen ülő szemek.jpg

 

4.,Mélyen ülő szemek

Az ilyen szemforma nagyon picinek tűnik, szinte elveszik az arcon, ezért itt a nagyításon van a hangsúly. Keira Knightley sminkjéhez hasonlóan, a füstös smink halvány szemhéjpúder kombinációt kell választanod. A világos por használat nagyítja és előrébb hozza a szemeid, így nagyobbnak fog tűnik a fekete kontúrral,füstös sminkkel pedig a szemformádat szépítheted meg. Ha erősnek találod a füstös sminket nappalra, akkor csak finom vékony vonallal hangsúlyozd a szemeid, amelynek vonalát egy fülpucoló segítségével kend el.

 

közel ülő szemek.jpg

 

5.,Közel ülő szemek

Fontos hogy a szemzugaidnál soha ne fesd, csak a szemeid sarkánál. Mert az még közelebb hozza optikailag a szemeidet egymáshoz. A két végét pedig egy kis füstös hatással, felfele ívelő vonallal még meg is nyújthatod, ahogy Kristen Bell is teszi. A nagyobb szemek érdekében még tincses műszempillát is tehetsz a szemeid végébe.

Sok sikert!

Nesze!Eszti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr196155946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása