Nesze!szer

Elle Fashion Show a backstage-ből

2014. április 06.

 

elle millenáris2.jpg

Kis hazánk divat megszállottjai idén tavasszal sem maradtak ELLE Fashion Show nélkül, ugyanis a magazin ismét megrendezte a már hagyománnyá vált évi divateseményét. Kérdés, hogy az ország egyik legismertebb divat eventjén megelégszik-e a néző mindössze három magyar tervezővel? De kezdjük mindjárt a legelején... A meghívást a L'Oréalnak köszönhetjük, akik, mint partner vettek részt az eseményen. Ugyanis, ők sminkelték és készítették a több tucat modellnek a frizuráját a show-ra. Kiváltságos invitálás volt tőlük, mert a kezdés előtti egy órát nem máshol, mint a backstage-ben tölthettük el, még két másik bloggerrel és Krisztivel, a L'Oréal DPGP pr-esével. Időben érkeztünk, de a bejutásnál máris nehézségekbe ütköztünk - mondjuk szinte borítékolható volt, hogy ez nem fog zökkenőmentesen zajlani... Hát nem is! A hivatalos nyitásig még bő 60 perc volt hátra, mégis legalább 20 percecskébe tellett, míg a hostess lányok megtalálták a rendezvény egyik igen kiemelt partneréhez (L'oreál, mint mondtuk) tartozó neveket, tehát a mieinket a listán. Rettentő kínos tud lenni egy ilyen szituáció és a bennünket végigmérő tekintetek sem segítenek, segítettek ugye... 
Az igen hosszú és nem túl kedves bejutási hercehurca után örömmel vettük, hogy csatlakozott hozzánk Larion Oscar, a L'oreál sminkes guruja is, aki kitartóan navigált minket a backstage-ben. Gáláns modora és páratlan kommentárjai pedig csak cseresznye volt a hab tetején! Először a smink és a fodrász részlegbe mentünk, ahol a sminkes lányok lelkesen avattak be minket az esti show make-up kulisszáiba. Minden modellt egyformára sminkeltek, amit hosszú-hosszú egyeztetés előzött meg, tudtuk meg. Nézelődtünk még egy kicsit, aztán mentünk meglesni a modelleket is, akik már az öltöztetőben voltak elszeparálva. Törökülésben ücsörögtek a földön, ki zenét hallgatva, ki telefonozva töltötte a kezdés előtti hosszú perceket. A standereken halomra lógtak a ruhák, a cipőkből több volt, mint Carrie Bradshaw gardróbjában, úgyhogy minden elismerésünk azoké a gyakornokoké, akik IKEA-s zacsikban viszik majd vissza a kölcsönvett topánokat és kellékeket az üzletekbe! 
Még mindig több, mint fél óra volt a startig, úgyhogy visszavonultunk a sminkbe, ahol adta magát a dolog, hogy mi is púderezzünk egy kicsit. Szerencsére Oscar itt sem hagyott magunkra és ecsetet ragadott. Pirosító, szemhéjpúder és szájfény volt a terítéken, ami mellé bőven jutott az Oscar-féle bókokból is. Volt még idő egy-két selfiere és csoportképre is, úgyhogy abszolút elégedetten indultunk a nézőtérre, ahol már gyülekeztek a divat szerelmesei. A székekre tényleg csak a kiváltságosok ülhettek, amit nem tudunk, hogy mi alapján válogatnak, de mi nem tartoztunk közéjük... Hoppon maradtuk, vagyis feltornáztuk magunkat a bárszékre az asztaloknál... Aztán egyre több volt az ismerős arc, mindenkire jutott egy udvarias "mizu". 20:30-ra volt kiírva a kezdés, amiről sejtettük, hogy 9 óra lesz - így is volt. Igen közömbös felkonfot kaptunk és már vonultak is Tomcsányi Dóri ruháiban a modellek. A magyar tervezőktől egyébként 2014-es tavaszi-nyári darabokat láttunk, a franciák pedig már a következő szezon ruháiban meneteltek. Nekünk egyébként Dóri ruhái tetszettek a legjobban, mutatnánk is őket: doritomcsanyi.com/2014_spring_summer_looks/looks. Szegedi Kata volt a következő, majd a NUBU zárta a magyar részleget. Igen. Ennyi volt a hazai mezőnyből, pedig bővelkedünk a tehetségekben és mikor ha nem egy ilyen alkalomkor dicsekedhetnénk is velük?  Na, mindegy ugye... (Egyébként Gap, Van Graaf és valami pezsgős szponzorált felvonulás is volt) 
Következtek a franciák, nevezetesen Valentine Gauthier, Octavio Pizarro és Christine Phung. Merészebb és kifinomultabb darabokat láthattunk, le sem tagadhatták volna a nemzetüket - magnifique! Annyit azért még megjegyeznénk, hogy francia tervezők sokkal de sokkal lelkesebben mutatták meg magukat az utolsó modell levonulása után, amit a magyaroktól hiányoltunk. Merjünk büszkék lenni a munkákra, főleg hazai pályán! 
Nem szívesen zárjuk le hirtelen az anyag végét, de a Fashion Show konkrétan ennyi volt. Elhalványultak a fények, hangosabb lett a zene, mindenki elkezdett izegni-mozogni. Tudjuk jól, hogy ebben az egy estében (és az azutáni napban) több száz ember munkája, ideje és pénze van (na jó, a szponzoroké főleg). És azt is tudjuk, hogy nehéz zökkenőmentesen koordinálni egy ekkora eseményt és a késést sem vesszük zokon. Nem vártunk csodát, de ennél azért egy kicsit többre számítottunk. Több lelkesedésre, több magyarra. Mert ha hagyjuk, hogy a csak a szponzorok diktáljanak, akkor ez az esemény is csak egy lesz a sok közül. 
A péntek esténken a backstage túra volt a korona. Ezúton is köszönjük a L'Oréalnak, hogy ott lehettünk és Oscarnak, aki kedves és hozzáértő gardedám volt.
Nesze!Dia
(képek: saját + elle magyarország facebook)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr375963361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása