Nesze!szer

Útmutató a tökéletes füstös szemhez

2014. március 21.

 

smokey eye 2.jpg

 

Tudtad, hogy a világon elsőként 1919-ben, Theda Bara (amerikai némafilmes színésznő) a Vanity Fair címlapján viselt füstös sminket? Bár akkor még nem így hívták, de a technikája hasonlított a mai smokey  makeup elkészítéséhez.

 

smokey eye 5.png

 

A füstös szemek olyanok, mint a farmer. Időtállóak, és soha nem mennek ki a divatból. Időtállóságuknál pedig csak a praktikumukat szeretjük jobban, hiszen egy szépen elkészített füstös makeup nappal is megállja a helyét, estére pedig néhány egyszerű mozdulattal könnyedén parti- vagy akár randi sminkké is alakíthatod.

Amikre szükséged lesz:

- korrektorra a szemed alá (lehetőleg stift, vagy krémes)

- fekete szemceruza (olyat keress, amin a kohl feliratot látod, ezek a puha végű ceruzák a legalkalmasabbak a füstös sminkhez)

- smokey elkészítéséhez való ecsetre (egy ferde végűre az alsó szempillák tövéhez, egy közepes fejűhöz a szemzugaidhoz, és egy nagyra a mozgó szemhéjadhoz). Ha úgy érzed, meggyűlik a bajod az ecsettel, a fültisztító pálcika is tökéletes

- krém- vagy por állagú szemfestékre, bármilyen árnyaltban, a lényeg, hogy ugyanabból a színből legyen egy sötét és egy világos is

- fekete szempillaspirálra

Hogyan csináld?

1. A füstös - és egyben a többi smink- elkészítésének alfája és omegája a szemhéj megfelelő alapozása. Választhatsz olyat, amit eleve az arcodra használsz, de másikat is. 

2. Húzd ki az alsó szempillák tövét a fekete szemceruzával, majd a görbe fejű ecsettel satírozd el a vonalat, hogy ne legyen túl éles a kontraszt. 

3. Szintén ezzel az ecsettel vigyél fel egy réteget a feketével kihúzott részre a világosabb árnyalatú színből

4. A szemceruzával húzd ki a felső szempillák tövét is, ettől sűrűbbnek tűnnek a pilláid

5. Most vedd elő a közepes ecseted, és satírozó mozdulatokkal a felső szempillád közepétől a külső szemzug felé haladva vigyél fel a sötétebb színből.

6. A világos árnyalatú szemfestéket a legnagyobb ecseteddel vidd fel a mozgó szemhéjadra, úgy, hogy közben összemosod a sötét árnyalattal, ez a kulcsa a füstös hatásnak

7. Utolsó simításként pedig dupla rétegben szempillaspirálozz alul, és felül is.

Ezek után már csak rajtad múlik, hogyan variálod, de ha egy kis extra inspirálódásra vágysz, csekkoldle ezeket a képeket!

Nesze!Dóri

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr805858292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása