Nesze!szer

Bikram jóga kezdőknek

2014. március 15.

 

 

686693635610ab84ebefb390081bf622.jpg

 

Ha még nem hallottál a jógának erről a változatáról, de kíváncsi vagy rá, és szívesen kipróbálnád, olvass tovább!A Bikram jóga egy 26 gyakorlatból álló sorozat, amit életkorra való tekintet nélkül bárki elkezdhet. Az ászanák- amiket Bikram Choudhurry, indiai jógamester választott-felkészíti a szervezetet, előnyújtja az izmokat, és a szalagokat a következő gyakorlatra. Az órák általában 90 percesek, és egy 38-40 C°-ra felfűtött teremben tartják őket. A magas hőmérséklet két ok miatt játszik fontos szerepet:

1. Ekkora hőmérsékletnél az izmaid és a szalagok lazábbak, könnyebben nyújthatók, így a sérülés veszély kockázata lényegesen lecsökken.

2. Fokozottan izzadsz, így a méreganyagok kiválasztása is hatékonyabb. Egy óra alatt a teljes testedet átmozgathatod, és az izmaidon kívül a belső szerveid is friss, oxigénnel teli vért kapnak.

Ahogy a legtöbb jógának, a Bikram jógának is vannak szellemre gyakorolt hatásai, mint az önuralom, a türelem, a képesség, hogy megtanulj bízni saját magunkban és egymásban, illetve a Bikram jóga abban is segít, hogy megtanulj jelen lenni a pillanatban. Plusz a jóga fejleszti a koncentrálóképességed, és csökkenti a stresszt.Ha úgy döntöttél beiratkozol ,Bikram jógára, néhány dolgot nem árt, ha tudsz:

1. Ha gondoskodsz a megfelelő hidratáltságról, vagyis jóval az óra kezdete előtt elfogyasztasz 1,5-2 liter vizet, nem lesz problémád óra közben, viszont, ha nem sikerült elég folyadékot innod, semmikképpen se az utolsó 30 percben idd tele magad, mert a túl sok víztől és a melegtől egyszerre hasfájásod és hányingered lehet.

2. Az óra előtt legkésőbb 2 órával nem ajánlott az evés, de éhgyomorra sem szabad elvégezni a gyakorlatokat. A legjobb megoldás, ha egész nap könnyű ételeket, vagy csak gyümölcsöt veszel magadhoz.

3. Ha nem erősséged a pontosság, akkor nehezebb dolgod lesz, de próbálj meg minimum fél órával az óra kezdete előtt megjelenni, hogy nyugodtan legyen időd felkészülni, mert ha kapkodnod kell, a ráhangolódás sem fog egyszerűen menni.

A Bikram jóga tökéletes alakformáló és stresszoldó tevékenység, szerintünk érdemes belevágni!

Nesze!Dóri

(A reggeli és napközbeni órákat ajánljuk inkább azoknak, akiknek kényesebb az orruk. Nekünk ilyen és az esti illatokat már nem bírtuk a teremben, bocsi....-- a szerk.)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr245861378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása