Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2014. március 09.

 

palvin barbi smink steiner kristóf_1.jpg

Mersz változni?

Mindannyiunknak megvan a helyzetet, amikor valaki megkérdezi tőlünk,mi újság, mi pedig azt feleljük: "Összességében minden oké." Pedigsokan ismerjük a mondást, miszerint "Az ördög a részletekben rejlik" - és pontosan tudjuk is, hogy hiába van rendben az élet nagy vonalakban,azért számtalan kisebb-nagyobb problémával küzdünk, ám mivel "összességében" jól vagyunk, nem törődünk a gondokkal. Magunknak sem ismerjük be őket, nem hogy megosztanánk azokat másokkal. Az a fránya ördög pedig - az apró részletekben - szépen lassan megmérgezi az "összességében"-t is, az élet pedig egy szempillantás alatt atomjaira hullik.

Ha mostanában körülötted is rengeteg kapcsolat ment szét, melóhelyment tönkre, ne lepődj meg túlságosan: a kabbalista naptár szerint ezen a héten egy olyan időszakban vagyunk, amikor feltétlenül fontos, hogy ne hagyjunk semmit befejezetlenül, ha pedig mi magunk nem gondoskodunk a szálak elvarrásáról, az univerzum megteszi helyettünk. Yael Yardeni asztrológia hírlevele - amelyet a Kabbala Központ önkénteseivel fordítunk - azt üzeni: "Tisztáznunk kell magunkban bizonyos kérdéseket. Az életünkben és a karmánkban vannak olyan dolgok melyek gyötörnek minket, vannak olyan nehéz döntések, melyeket meg kell hoznunk. Ami nem működik, attól meg kell válnunk. " Yael szerint a spirituális munkánkat tekintve, egy alapos ébresztőre van szükségünk, ezért nagyon fontos, hogy vegyük észre a minket körülvevő jeleket, és hallgassunk a visszatérő üzenetekre, melyeket a közvetlen környezetünkből kapunk.

Ezen a héten azon kaphatjuk magunkat, hogy a dolgokat meglehetősen fekete-fehérnek éljük meg, és mi is hajlamosak vagyunk-leszünk a szélsőséges reakciókra. Könnyen lehet, hogy hamar felfortyanunk, vagy kérve-kéretlenül kiosztunk másokat  - ez pedig biztos jele annak, hogy a személyes fejlődésünk helyett pótcselekvéseket keresünk. Másokon töltjük ki a frusztrációt, amit az önmagunkkal való elégedetlenségünk gerjeszt. Pedig ha nem változunk, a dolgok nemcsak, hogy ugyan olyanok maradnak, hanem sokkal rosszabbak is lesznek. A sors addig küldözgeti felénk a figyelmeztető jeleket - tragédiák, félreértések, betegségek, drámák, vagy általános motiválatlanság formájában -   míg észre nem vesszük: a személyes átalakulásunk egyenesen halaszthatatlan.

Ahogy Yehuda Berg, a "Hibáztatás helyett" (Beyond Blame) című könyv szerzője írja: "Bármilyen kérdésre keresünk választ vagy bármilyen problémára gyógyírt, a megoldás általában közelebb van, mint gondolnánk. Néha úgy érezhetjük, hogy rengeteg könyvet kell elolvasnunk és messzire kell utaznunk, hogy megtaláljuk a választ, de az igazság az, hogy az univerzum a közelünkbe teszi azokat. Egyszerűen csak képtelenek vagyunk meglátni a megoldást, amíg nem vagyunk hajlandóak változni. Ha hajlandóak vagyunk mindent megtenni a változás érdekében, amit kell, tisztán fogjuk látni, hogy a válasz a problémánkra végig ott volt a közelünkben."

Fényes hetet!

www.facebook.com/kabbalakozpontmagyarorszag

www.whitecityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr65850997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása