Nesze!szer

Make up gubancok

2014. január 30.

sminkre vigyáz.jpg

Nem számít, tél van-e vagy nyár, a reggelenként gondosan elkészített sminkünk a nap végére könnyen „elmozdulhat” a helyéről. Megmutatjuk, milyen apró trükköket vethetsz be annak érdekében, hogy a make up még estére se vándoroljon el.

1. Alapozni csak tiszta bőrre!

Sokszor tapasztaljuk, hogy az alapozó, vagy a színezett hidratáló elfolyik, még akkor is, ha látszólag jól vittük fel. Ezt a nyári hónapokban betudhatjuk a meleg időjárásnak, télen viszont legtöbbször a zsíros bőr a probléma okozója, amit úgy kerülhetsz el, ha rendszeresen tisztítod az arcod, és csak eztán kezded el az alapozást.

2. Csomómentes make up!

Veled is előfordult már, hogy a szemhéjadra felvitt púder néhány óra leforgása alatt egyetlen nagy csomóvá állt össze? A sminkedet azzal fixálhatod a legjobban, ha a szemfesték alá folyékony szemhéjalapozót viszel, sőt, ha igazán tutira akarsz menni, még egy réteg púder is kerülhet a folyékony alapozóra.

3. Válogasd meg az eszközeid!

A szemhéjfestékek felvitelénél nem a sminkecset az egyetlen eszköz, amivel hatékonyan dolgozhatsz, hiszen egy fülpiszkáló vagy az ujjaid is tökéletesen megfelelnek a célra.

4. Le a szempillaspirállal!

Oké, az még rendben is volna, hogy szempillaspirál nélkül egy tapodtat sem mozdulsz, de ügyelj rá, hogy esténként megfelelően távolítsd el, mert különben nemcsak a szempilláid fognak letöredezni, a festékkel a szemeidet is irritálod.

5. Fel a kezekkel!

Figyeld meg, hogy egy nap leforgása alatt hányszor érinted meg az arcod, és azt is, hogy ilyenkor vajon mennyire tiszta a kezed! Sajnos teljesen nem tudjuk a saját arctapizásunkat kiküszöbölni, de ha lehet, próbáld meg mellőzni ezt a mozdulatot, mert így az összes bacit átjuttathatod a kezedről az arcodra, ez pedig zsírosodáshoz, és pattanások kialakulásához vezethet, nem is beszélve a fertőzés veszélyről.

Nesze!Dóri

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr685787034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása