Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2014. január 05.

szabadíts3.jpg

Szabadságra fel!

Emlékszel? "A harc és minden rossz felhő elszáll, s helyére a szeretet áll - ez lesz a vízöntő, az új korszak hajnala, a béke győztes angyala, vizöntő(őőőőőő)" - éneklik euforikus állapotban a Hair című musical főhősei, és nem véletlenül örülnek annyira: ebben a hónapban a jelszó: "flower power"! A vízöntő összes lázadó, forradalmi energiája, szabadságvágya, és világmegváltó eszméje a miénk.

Tavaly a holdhónap beköszönttével már elmeséltem, milyen sok fontos történelmi személy született a vízöntő havában: - hála az excentrikus viselkedésüknek, szenvtelenségüknek és bohém életvitelüknek, rendkívül népszerűek, imádják az életet, és sokszínű személyiségükkel valóban hatalmas változásokat hozhatnak a világba. A Kabbala Központban azt tanuljuk, hogy az egyes zodiákusok energiái mindannyiunkra hatással vannak, amikor beköszönt egy adott időszak - így a következő hetek során a "nemvizöntők" is magukban érezhetik a "váltsuk meg a világot mindenáron" mentalitást. Yael Yardeni, a Kabbala Központ asztrológusa azt mondja erről a hónapról: "ideje levetnünk a láncainkat, és elhagyni azokat a viselkedésmintákat, amik mások és önmagunk szolgáivá tesznek minket. Ezen a héten végre felismerhetjük, hogy a saját életünk olyan, mint az agyag a fazekas keze alatt: mi magunk vagyunk a teremtői.

 

szabadíts2.jpg



Ami azonban rendkívül fontos: bármilyen erős a tenni akarás, vigyáznunk kell rá, hogyan, miként kommunikálunk. A szabadságért nem csak erőszakosan lehet harcolni - maradjunk érzékenyek, finomak, diplomatikusak és tapintatosak másokkal. Nem azért, mert így illik, hanem mert - bár mi vízöntők gyakran megfeledkezünk róla a fene nagy "szabadságharcolás" közben: az igazi szabadságot akkor tapasztaljuk meg, amikor felelősséget vállalunk azokért a dolgokért, amelyeket meg kell tennünk - mert ezt diktálja a szívünk.

"Ha folyton azt tesszük, amit csak akarunk, az a saját kényelmünk és korlátaink börtönében tart minket. Ha azt tesszük, amit tennünk kell, letöri a börtönrácsot és szabadon enged minket." - Yehuda Berg

Fényes, szabad vízöntő havát mindenkinek!

www.whitecityboy.com

wwww.facebook.com/kabbalakozpontmagyarorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr635735593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása