Nesze!szer

Fogadalom, vagy inkább fogadom?!

2014. január 04.

2014 start.jpg

Idén végre megtanulok főzni, egészségesebben fogok élni, beiratkozom egy spanyol nyelvtanfolyamra. Ilyen, és ehhez hasonló fogadalmakat gyakran teszünk újévkor, a megvalósításuk viszont az esetek többségében elmarad. Talán, ha nem arra hajtanánk, hogy hirtelen, sokat és nagy dolgokon akarunk változtatni, hanem inkább kis lépésekben elindulnánk abba az irányba, amerre tartani szeretnénk, nem állnánk hadilábon a fogadalmakkal. Van is egy listánk ezekről az apró lépésekről, amiket ha ti is betartotok, egy igazán jó évet könyvelhettek majd el decemberben. És nemcsak 2014-ben.

Több folyadékot iszunk: Ez nem szorul különösebb magyarázatra, mindannyian tudjuk, mekkora szerepe van egészségünk megőrzésében a megfelelő folyadékbevitelnek, nem is beszélve bőrünk hidratálásáról. Naponta minimum 6-8 pohár víz, és nem kell attól félned, hogy fáradékony, és dekoncentrált leszel. Tipp: Azokon a helyeken, ahol a napod során a legtöbbet tartózkodsz, mindig legyen bekészítve egy üveg víz, így biztosan nem feledkezel meg róla.

Lefekvés előtt mindig lemossuk a sminket: Egy átbulizott éjszaka, vagy egy szimplán kimerítő nap után sokkal csábítóbb egyből az ágyunkba dőlni, mint a sminkünk eltávolításával bíbelődni, de ne felejtsük el, a pattanások kialakulását nagymértékben elősegíti, ha a bőrünk nem szellőzik. Ja, és hát a  szemünknek sem tesz jót, a szempilláink például könnyebben kihullanak, ha nem végzünk alapos (vagy bármilyen) munkát a sminklemosóval.

Megóvjuk az arcunkat a nap káros sugaraitól (télen is): A hidratáláson túl számolnunk kell az öregedéssel is, ezt a folyamatot pedig nagymértékben felgyorsítja, ha nem gondoskodunk a megfelelő fényvédelemről. Szerencsére ma már a legtöbb arckrémben, sőt még a BB és CC krémek is el vannak látva fényvédő faktorral, szóval megéri befektetni egy új hidratáló krémre.

Megszabadulunk a túl régi sminkcuccoktól: Tudjuk, mennyire nehéz kiadni valakinek az útját, pláne, ha a kedvenc szemfestékedről van szó, de ha van olyan holmid, amit már évek óta őrzöl, érdemes egy nagytakarítást csinálni a sminktáskádban, és átnézni, mi az, amit még biztosan használni tudsz, és mi az, aminek mennie kell.

Kipróbálunk valami újat: Egy percig sem vitatjuk, hogy nehéz a napi rutintól elszakadni, és nem is azt mondjuk, hogy ezentúl minden reggel tölts órákat a tükör előtt, de néha egészen jó dolgok sülhetnek ki abból, ha kipróbálsz egy új árnyalatot, rúzsból, szemhéjpúderből, vagy akár egy pirosítóból. Tekintsük ezt az élet apró örömei közül az egyiknek.

Kevesebbet károsítjuk a hajunkat: Hajvasaló nélkül egy tapodtat sem. Ha neked is állandóan ott lapul a táskádban, vagy egész egyszerűen képtelen reggelente anélkül elindulni, hogy kivasalnád a hajad, tudod, hogy miről beszélünk. Mégis azt mondjuk, próbáld meg csak mondjuk minden másnap elvégezni a műveletet (persze,csak ha teheted), és ha lehet, ne pumpáld tele a hajad hajlakkal és fixálóval, mert hosszútávon a hajszerkezeted látja majd a kárát a vasalási mániádnak. Szénaboglya pedig biztosan nem szeretnél lenni.

Megtanulunk elkészíteni egy új frizurát: Mindig is szeretted volna megtanulni a halszálka-fonást vagy egy szép kontyot, de végül mindig a szokásos, jól bevált lófarok mellett kötöttél ki? Pedig nem nagy ördöngősség az egész, és nem tart tovább öt percnél, csak egyszer kell elszánnod magad, a többi már gyerekjáték! Azért, hogy rajtunk ne múljon, még videót is mellékelünk. 

Nesze!Dóri

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr115732973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása