Nesze!szer

Lumia 1020, a tökéletes szerelem

2013. december 17.

nokia lumia 1020.jpg

Úton és útfélen is megkérdezik tőlünk: neked milyen telefonod van? Igen látványos darab a kicsike ugye. Szóval, ilyenkor prezentáljuk új szerelmünket, mert igen, néhány hete eléggé bele vagyunk pistulva az új Nokiánkba. Így úgy éreztük, esetleg hasznos lehet, ha nektek is mesélünk róla. Mert amióta ez a Lumia 1020-as megvan, nem jut eszünkbe, hogy még fényképezőgépet is vigyünk magunkkal bárhová. Annyira jó képeket csinál, hogy mi csak kisinasok vagyunk a használatakor, ez a nagy igazság. Fotóztunk már vele a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban, itthon, a konyhánkban ételes posthoz és családi összeröffenésen is. Annyi variációt ad, hogy csak na. Igazából lehet, hogy valamikor egy tanfolyamra kéne mennünk és leülni a Nokiával, hogy csak egy óráig ismerkedjünk a funkciókkal. Igen zseniális ugyanis. 41 megapixeles az érzékelője és 6 lencsés Carl Zeiss optikával dolgozik. Pokolian ügyesen és jól postolható bármelyik képed a facebookra, ezt is imádjuk benne. Záridőt is állíthatsz fotózásnál, mi a karácsonyi forralt borozós fényeknél játszottunk ezzel rendesen. A manuális fókusz pedig egyenesen zseniális, nem kell szenvedni a mi is az igazán fontos dolog a képen dologgal. Ja, és egy fontosság, ha te is koncertre járó típus vagy! Igen okosan szűri ki a háttérből azt, amire tényleg szeretnénk figyelni. Így a legzajosabb összejövetelen is rögzíteni tudod kedvenc énekesed produkcióját, nem kell károgó Bélát hallgatni otthon, akinek épp az a szám nem tetszett akkor. Katy Perry is ezt a telefont használta Roar című videójának backstage fotóihoz. Van is itt egy kis dzsungel videónk, nézd meg:

Vissza a képekhez! Elég jól megvághatóak már a telefonon, így nem a facebookon kell utána szerencsétlenkedned vele és színeket sem kell állítanod. Ezt is elintézheted a 1020-assal simán. A képarányokon is változtathatsz, ezt is igen gyakran bevetjük, jól kitalálták az arányokat. Emitt néhány saját képünk, csak úgy gyorsan a telóból. Az elsőnél épp egy szép asztalra bukkantunk, azt fotóztuk le, hogy otthon prezentáljuk. A másodiknál művészkedtünk a Windows rendezvényén, a harmadiknál pedig az egyszerű sajttortát örökítettük meg... és még az is látszik, hogy az előző fogásnál szépen leettük az abroszt.

nokia post1.jpg

nokia post2.jpg

nokia post3.jpg

És akkor mutatunk valami igazán döbbeneteset. Egy esküvői fotós ezzel a telefonnal készített képeket egy igen kimondásakor. Nézzétek meg, milyen gyönyörűek lettek! (Oké, mi is kiszállunk bárhová fotózni, csak ígérjétek meg, hogy kapunk a tortából!)

Na jó, a viccet félretéve és komolyra fordítva a szót. Nekünk rég jött be valami ennyire, mint az új kis sárga barátunk. Ja, mert ilyen színű a készülékünk. Itthon és eseményeken is fotózunk vele, egy rakás ingyenes alkalmazást is letöltöttünk már a programok közül és nem csak a zseplámpára gondolunk, de pl az instára meg a hangrögzítőre is, mert ezáltal nem kell diktafon már nagy interjúkhoz. Aki vásárláson töri a fejét még karácsony előtt, annak meleg szívvel ajánlanánk a Lumia 1020-ast! Egészen biztos használni fogjuk a karácsonyfa alatt is és végre az összképeken, ha valaki épp nem nézett oda, annak simán kicseréljük a fejét!... ja, mert erre is adja a lehetőséget ám!

(képek: nokia weboldal, Detkó Dávid és saját)

 

lumia 1020.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr705695222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása