Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2013. november 17.

matthew king2.jpg


Ha a férfi jobban szeret... (mint te őt)

Fel a kezekkel, ha ismerős a szitu: a szexi srácról, akiért a fél karodat odaadtad volna kiderült, hogy egy bunkó, a fiú pedig, aki teper utánad, valahogy nem mozgatja meg a fantáziádat. Vonz a veszély, de rettegsz tőle, hogy ismét összetörik a szíved? Üdv a klubban...

Mi lenne, ha néha - a változatosság kedvéért - azt a srácot választanád, aki odáig van érted, és nem azt, aki észre sem vesz? Oh, az élet nagy választásai: vérvörös rúzs, vagy visszafogott szájfény? Brad Pitt a Harcosok Klubjából, vagy a Szőke Herceg a tündérmesékből? A jó hír az, hogy van valahol a végletek között egy egészséges középút: egy pasas, aki odáig van érted, és épp olyan dögös, mint a rosszfiúk, akikbe tinikorod óta minden nyáron belebolondulsz. Sokkal könnyebb belezúgni Mr. Sötét Lovagba, aki olyan titokzatos és cool, hogy igazából még a létezésed sem tűnt fel neki (és aki mindenféle huncutságot művelne veled, aztán pedig a nevedre sem emlékezne), de ez nem jelenti azt, hogy rá van szükséged. Ugyanakkor az is igaz, hogy semmi értelme a megállapodást latolgatnod egy olyan srác mellett, akivel kapcsolatban már ez elején tudod: 'ha nincs ló, jó a szamár is' alapon vagy vele.

jobban szeret pasas.jpg



De azért jó ha észben tartod: ha egy pasi a kezdetek kezdetétől kedves, tisztelettudó és őszinte veled, komoly sansz van rá, hogy hosszú távon igenis jót tenne a lelkednek a közelsége... ha adnál neki egy esélyt. Ha meg akarod tudni, milyen az unalmasnak megbélyegzett jófiú igazi arca, figyeld meg a viselkedését olyankor is, amikor a haverjaival találkozik, vagy lepd meg egy kávéval a munkahelyén, ahol körülveszik a kollégái - így megbizonyosodhatsz róla, hogy hogy az élete nélküled is egész jól működik. Nem arról van szó, hogy kétségbe esetten szüksége van rád, egyszerűen csak... téged akar. Lehet, hogy neked is el kéne kezdened akarni őt, és kiderülne: egész jól álltok egymásnak. Ha pedig lepasszolod, és később összefutsz vele,
amint az új barátnőjével sétálgat kézen fogva, (a lány pedig - ellentétben veled -láthatóan issza minden szavát), már késő lesz mindezt beismerni.



Persze, ha neked mindenáron Sebastian Valmont kell a Kegyetlen játékokból, áldásom rátok - de akárhogy döntesz is, érdemes emlékezni rá: amikor az ember elkötelezi magát egy kapcsolatban, a hullámzó érzelmekre is igent mond. Talán egy időre te leszel jobban oda érte, talán lesz olyan, hogy egyformán bolondultok egymásért, és az is elképzelhető, hogy néha (mikor leolt a Hello Kitty-s noteszodért, vagy mert felhangosítod a rádiót, ha Spice Girls szól) azt is megkérdőjelezed majd: illetek -e egymáshoz egyáltalán. Nyilván az volna a
legszuperebb, ha állandóan egyformán bolondultok egymásért, de mivel a szerelmet, a szexuális vágyat és a vonzalmat nem lehet kilóban mérniez sosem fog bekövetkezni, és nem is ez cél.

"Egyetlen kapcsolat sem tévedés, azonban minden kapcsolatban vétünk hibákat. Minden viszonynak oka, értelme és üzenete van számunkra, ráadásul közelebb visz a lelki társunkkal való találkozáshoz." - írja Yehuda Berg a Kabbala és a Szeretet című könyvben. "Ha azonban nem ismerjük fel, mit lehetett volna jobban csinálni a kapcsolatban, nem tanulunk belőle, és hajszál pontosan ugyanolyan viszonyokban találjuk magunkat újra és újra. Csak a nevek változnak, a történet ugyanaz lesz."

Ezen a héten gondold át, mik voltak a klasszikus, visszatérő tévedéseid a kapcsolataidban. Ha tanultál belőlük, és megfogadod: ma már másként tennél hasonló helyzetben, nem fognak kísérteni többé.

Tanulságos hetet mindenkinek.

www.whitecityboy.com

www.facebook.com/kabbalakozpontmagyarorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr975639372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása