Hol volt, hol nem volt. Az ember kezdte a főzést a barlangban, nyilván akkor nem volt túlzottan sok edénye még, aztán pedig a konyhában használt infrastruktúra csak fejlődött, fejlődött és fejlődött. Na, mi most szereztünk egy új Tefal serpenyőt, ami már maga a high-tech szint. Dupla rétegű kerámia bevonata van, ami már jó indítás. Ráadásul egy hőindikátor is adott benne, ami igen mókás, ugyanis a bevonat felszínébe építették ezt, vagyis az edény jelzi, ha annyira felforrósodott már, hogy megkezdhetjük a sütést. Külcsínre igen pöpecül néz ki, nekünk ez is szempont ugye. Ki is próbáltunk néhány napja. Mivel tudjátok rólunk, hogy imádunk főzni, de utálunk órákig piszmogni a konyhában, ismertetjük is a gyors receptet, amelyet elkövettünk elsőként vele.
Sajtkrémes-tejszínes csirke gombával és koktél paradicsommal
Hozzávalók:
- Két darab csirkemell
- Egy fej hagyma
- Egy egész fokhagyma
- Egy doboz konzerv gomba
- Két deciliter, magas zsírtartalmú főzőtejszín
- Egy tömb camping sajt
- Só, bors és olaj persze
Indításnak szokás szerint megmostuk a csirkét. Két mellet vettünk, hogy kísérletezzünk, hogy sül át ebben a Tefal edényben. Olívát forrósítottunk. A piros fény jelezte is, mikor van a hús sütésének startja. És már bele is dobtuk gyorsan a csirke melleit. Eddig semmi extra nem történt ugye. Na de eztán! A vacsorára kiszemelt állat pirulni kezdett rendesen, nem is kellett sok idő hozzá. Közben megtisztítottuk a vörös és a fok- típusú hagymát is. Az előbbit nem vágtuk túl picire, ugyanis akkor már nagyon sírtunk és közben, őszi szünet lévén egy ideiglenesen otthon állomásozó első osztályos segítség is kisietett a konyhába.
A hagymaság felvágása után a csirke pedig pikk és pakk készen is lett. Ez picit nehéz volt, mert a sótól és a sütéstől olyan jó illata keletkezett, hogy nehézkes volt kivárni, mire elkészült az egész étel. (Úgy beleettünk volna!) De folytattuk. A megsült csirek igen rendesen pihent egy tányéron, mi pedig rádobtuk a megmaradt zsiradékra mindkét hagymát néhány percre. Őket hagytuk kettesben ismerkedni egymással, majd utána jött rájuk a gomba. Azért vettünk konzervet, mert levével együtt zuttyintottuk a hagymákra ezt, így még jobb a szósz íze. Ők szépen főttek együtt, aztán a koktél paradicsommal is megismertettük a Tefal edény tartalmát. Ezeket vághatod félbe, ekkor jobban színezi az ételt, de dobálhatod bele egyben is. Majd jött a tejszín, a kempingezős sajtocska pedig belenyomkodva. Ezen műveleteket már a leánygyermek végezte, persze, szigorú felügyelet mellett. Só és bors ment még a tartalomhoz, ez utóbbival sosem fukarkodunk. És nem több, mint tizenöt perc után készen is volt az egész étek maga. Természetesen, ez az idő attól függ, nekem milyen tűzhelyed van és edényed. (Ezt a CeramicControl családot igen tudjuk ajánlani!)
Aztán újra összehoztuk a korábban kivett csirkével a szószt és már kész is volt.
Pici petrezselyem még igen cukiság tud lenni a tetején, ha van otthon. Mi rizzsel fogyasztjuk leginkább, de köret ügyben te döntesz. Elég kreatív konyhát viszünk, így gyakorlatilag ezt az ételt is csak úgy jól kitaláltuk egy csendes estén bepillantva a hűtőbe és eléggé bejött, azóta többször kérték már itthon. Az edény nem mellesleg szuper volt. A hús nagyon hamar átsült és porhanyós lett belül, sehol nem volt semmi sületlenség, kívül pedig ropogós lett. Ami még szempont nekünk, nem tudod megkarcolni a felületét, se fémmel, se fával. Ja, és sitty és sutty elmosható, ugye...
Az étel szerintünk eléggé finom. Nem szoktuk magunkat dicsérni, de azért... jó étvágyat hozzá, ha elkészíted!
(Cooking is (the new) sexy konyharuha a neszeszershop-ból ITT.)