Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2013. október 27.

kristóf baba3.jpg


Tedd múlt időbe az exedet!

Néha nem értem a lányokat. Ezt persze biztosan sok pasi szokta mondogatni, de az én számból fura lehet ezt hallani, tekintve, hogy szinte csak női barátaim vannak, és abszolút tudok azonosulni a problémáikkal - a fogyókúramániától Chuck Bass elveszítésén át a szakítási mizériákig. Egy valami viszont nem fér a fejembe: miért nem férnek össze a csajok a saját exeikkel?

A legtöbb barátnőm ugyanis valamilyen oknál fogva, ha összefut az ex-kedvessel, szinte hisztérikus rohamot kap. Mindegy, hogy épp egy nyüzsgő partiban vagyunk, vagy egy mély beszélgetés kellős közepén egy kávézó sarkában, ha feltűnik a rettegett ex, azonnal elindul a nagy parázás: "Pont most, amikor két napja nem mostam hajat?", "Szerinted nem hízott? Tuti hízott! Látszik rajta, hogy boldogtalan!", illetve "Kiszaladok a mosdóba mielőtt észrevesz, írj egy sms-t ha elment." Persze érhető, hogy nehéz emelt fővel állni valaki előtt, aki látott minket a legrosszabb, legszétesettebb, legelveszettebb állapotunkban is. Rettegünk tőle, hogy a régi szikra - akár a szerelemé, akár a haragé, esetleg a szexuális vonzalomé - újra kipattan. Ám hosszútávon nincs más lehetőségünk, mint megtanulnunk felnőttként kezelni ezeket a helyzeteket, hiszen előbb utóbb eljuthatunk arra a pontra, hogy a
saját életünket áldozzuk fel az extől való félelem oltárán.

 "Muszáj pont abba a buliba mennünk? A volt pasim kedvenc DJ-je játszik!", "Várj, megnézem, hogy visszajelezte a Facebook event-ön, hogy ott lesz -e.", illetve a legdurvább: "Tökre lenne kedvem megpályázni ezt a berlini melót, de az exem, aki ott lakik azt hinné, hogy utána akarok menni." Hát nem lenne sokkal szimplább azt mondani: "Én a magam részéről pont azt csinálom, amihez kedvem van, ha pedig kellemetlen a volt kedvesnek összefutni velem, az legyen az ő baja." Ha pedig te már erőt vettél magadon, és róla is kiderül, hogy számára cseppet sem ciki, ha egymásba botlotok, akkor meg no problem! Persze nem kötelező öri bariknak lenni az exekkel, de magadban igenis kénytelen békét kötni vele, akármi történt is köztetek. Éppen ezért az első és legfontosabb szabály, hogy felejtsd el a hibáztatást.

Yehuda Berg, az "A szerelem spirituális szabályai" című könyv szerzője, így ír: "Mindig lesz valaki, akit hibáztathatunk és talán néha igazunk is lesz. De mit szeretnél jobban, hogy igazad legyen, vagy hogy boldog legyél? Néhányan azt mondják, a sérelmek megtorlása nélkül nem lehet béke. De mi van akkor, ha a béke valójában megbocsátás nélkül nem létezik?" Az ex előtti irulás-pirulás, a felvágás, a gonoszkodás, és a visszanyelt könnyek valójában éppen olyan berögzült, rossz szokások, mint a csúnya beszéd, vagy az ötödik "szundi" kinyomása a reggeli ébredéskor.

Rajtunk múlik, hogy milyen szokásokkal gazdagítjuk az életünket, de tudnunk kell: minden egyes döntéseddel választunk, hogy fényt - azaz pozitív energiát -, vagy sötétséget - azaz negatív energiát - hozunk az életünkbe. Ha észrevesszük a romboló viselkedés-mintáinkat, és tudatosan változtatunk rajtuk, végre képesek leszünk rá, hogy igazán múlt időbe tegyük exeinket. Ezen pedig még az sem változtatna, ha mindannyian egy csapatban jönnének veled szembe az utcán.

Fényes hetet mindenkinek.

www.whitecityboy.com

www.facebook.com/kabbalakozpontmagyarorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr915601153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása