Nesze!szer

90 éves lett a Disney

2013. október 16.

disney-villains-costumes-dolce-and-gabbana-maleficent_1.jpg

 

Hol volt, hol nem volt... Walt Disney és bátyja, Roy Oliver Disney 1923. október 16-án alapították az akkor még Disney Brothers Cartoon Studio néven induló, Disney Company-t. Az első szinkronizált rajzfilm, Walt Disney Steamboat Willie című filmje, melynek főszereplője Mickey egér (volt).  Azonban az első egész estés alkotása, a ma már klasszikusnak számító Hófehérke és a hét törpe 1937 karácsonyára került a mozikba. A vállalat még ma is versenyképes, hiába a számítógéppel animált mesék tucatjának, mint a Shrek, a Gru vagy a Jégkorszak. 
A kilencvenedik évfordulót a divat világa is megünnepelte. Lucio Palmieri olasz művész és a Swide magazin összefogtak és átnyálazták a Dolce&Gabbana archívumát, hogy életre keltsék a Disney legnépszerűbb gonosztevőit. Mert ugye ki mondta, hogy boszorkányok nem lehetnek divatosak?
disney-villains-costumes-dolce-and-gabbana-lady-tremane_1.jpg
disney-villains-costumes-dolce-and-gabbana-evil-step-sisters (1).jpg
Hamupipőke Gonosz Mostohája a '89-es őszi-téli bemutatón elevenedik meg lila, bársony szettjében. Mostohatestvérei Anastasia és Drizella pedig 2010-ben hozták újra divatba a bordót és a mélykéket. 
disney-villains-costumes-dolce-and-gabbana-ursula_1.jpg
disney-villains-costumes-dolce-and-gabbana-grimhilde.jpg
Csipkerózsika Gonosz mostohája ihlette fekete ruha a Dolce&Gabbana 1999-es bemutatóján volt látható. Tükröm-tükröm mond meg nékem, mi volt a divat 2005-ben? Hát a csipke! Amit Hófehérke mostohája (is) inspirált. Gondoltad volna, hogy A kis hableány poliptestű boszorkája, Ursula is alkotásra serkentette a Dolce&Gabbana tervezőpárosát? Méghozzá 2007 nyarán.
disney-villains-costumes-dolce-and-gabbana--cruella.jpg
Kétségtelen, hogy a legsikkesebb gonosz Szörnyella De Frász, akin inkább a rózsaszín, mint a pöttyös szőrmebunda áll jobban.
Szerinted ki a legdögösebb Disney karakter? Mert máig élnek, ha meg nem haltak...
Nesze!Dia

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr505578366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása