Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2013. szeptember 15.

black and white photo.jpg


Építsd fel a lelked házát!

A kabbalista naptár szerint ezen a héten léptünk be a Tishrei, azaz a Mérleg havába - amely a kabbalista „újév”, a Rosh Hashanah utáni első hónap. A Kabbala Központban azt tanuljuk, hogy a mérleg havának első napja volt világunk teremtésének napja. Nem meglepő hát, hogy ennek a hónapnak az üzenete számunkra nem más, mint a teremtés energiája.

A Kabbala Központ alapítója, Rav Ashlag - aki 1922-ben nyitotta meg spirituális iskoláját Jeruzsálemben - úgy ír a teremtésről, mint egy három lépésből álló folyamatról: mielőtt működni kezdett volna, és mielőtt felépült volna mindaz, ami körülvesz minket, először szükség volt egy tökéletes tervre. Épp úgy, mint egy ház építésekor. „Mielőtt az építész terveket készítene, nem indulhat el az építkezés. Egyetlen tégla sem kerülhet a helyére, amíg nincs tökéletes tervrajz. Ehhez pedig szükség van arra, hogy pontosan tudjuk: hogyan fog kinézni a ház, mire akarjuk használni, és milyen folyamat során épül majd fel.” - írja.

Az emberi természet része, hogy hajlamosak vagyunk átugrani a tervezés szakaszát, pedig kikerülhetetlen és elengedetlen eleme az építésnek, bármin dolgozunk is - legyen ez egy ház, vagy egy új karrier, új kapcsolat, vagy az új, tökéletesebb önmagunk megteremtése. Pedig ha  tervezés gondolata kimarad, nincs út, amit követhetünk, türelmetlenné válunk, kapkodunk, és könnyen lehet, hogy a végeredmény nem is hasonlít majd ahhoz, amit elképzeltünk, mikor belevágtunk az „építkezésbe”.

she is a lady.jpg

Rav Ashlag szerint az Isteni inspiráció, a tökéletesség szikrája a tervezésben van jelen. Mindenki tudja, hogy minden építkezés többe kerül, és hosszabbra nyúlik, mint ahogy az be volt tervezve - még a tökéletes terv megvalósítása sem megy simán és könnyedén. Éppen ezért nagyon fontos, hogy emlékezzünk rá: a tervezett egy év helyett eltarthat három, vagy öt évig is, míg felépül a házunk. Ám akármeddig tart is, ha elbizonytalanodunk, emlékeznünk kell rá: ahogy a világ teremtésének terve tökéletes, az építés pedig folyamatban van, még mi magunk sem vagyunk készen. A perfekt terv magában foglal mindannyiunkat, de nem a mostani, fejlődő és lassan kiteljesedő formánkban, hanem a kiteljesedett, tökéletes formánkban.

"Ha nem tudod merre tartasz, nem jutsz sehová." - tanította Ashlag rabbi. Csak azért, mert még nem látjuk tisztán megvalósulni önmagunk tökéletes verzióját, nem szabad feladnunk a törekvéseinket. Ezer spirituális ember közül mindössze egy marad, aki elég kitartó ahhoz, hogy a hibátlan terv félredobása helyett türelmesen kivárja a kiteljesedést. Ebben a hónapban különöse fontos, hogy ha bedobnánk a törülközőt, képesek legyünk felidézni magunk előtt, a világ, és az emberiség, és önmagunk tökéletes változatának képét.

Fényes hetet mindenkinek!

www.whitecityboy.com

www.kabbalahungary.net

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr155513162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása