Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2013. szeptember 08.

táncolj a forgószéllel2.jpg

Táncolj a forgószéllel!

Nem tudom, ki hogy van a ti környezetetekben, de nálunk égszakadás-földindulás van. Szerelmesek szakítanak, a barátaim sorra veszítik el pénztárcáikat, másoknak a mobiljukat lopják el - a nagyobb képben pedig mindezeknél sokkal súlyosabb tragédiák történnek, elég csak elolvasnunk néhány friss hírt a Közel-Keletről. Sokszor idéztem már Karen Berget, a Kabbala Központ spirituális igazgatóját, aki nagyon gyakran mondja: "A hajnal előtt a legsötétebb az éjszaka." Ám ha ez igaz, akkor hogyan lehetséges, hogy "hiába" foglalkoztunk sokkal többet spiritualitással, hiába igyekeztünk annyira önmagunk jobb változatává lenni, a tragédiák nem, hogy nem szűnnek, de egyre súlyosabbak?

Az igazság az, hogy amint feltesszük magunknak ezt a kérdést, sokkal mélyebbre taszítjuk magunkat a szenvedésben. Ezekben az időkben különösen fontos, hogy ne hagyjuk elhatalmasodni magunkban a pesszimizmust és a negativitást. A világnak minden egyes lélek pozitív energiájára szüksége van. Búcsút intve a bizonyosságnak, átölelve az áldozat-szerepet soha az életben nem fogjuk észrevenni, mennyi pozitív változás történt körülöttünk. Az egy évvel ezelőtti gondjaink ma már szinte nevetségesnek, legalább is sokkal könnyebben kezelhetőnek tűnnek, és bár valóban meglehetősen necces a helyzet a Közel-Keleten, még midig nem tudhatjuk, nem-e egy globális egyezség, egy egészen új világrend van kialakulóban: a szíriai háború szelére rengeteg befolyásos ember emelte fel a hangját, köztük Ferenc Pápa is, aki böjtnapot és globális imát hirdetett. Irán újonnan választott elnöke pedig a napokban áldott zsidó újévet kívánt a Twitterén az iráni zsidóságnak. A sötétség, a félelem, a káosz és a halál sajnos jelen van - jelen is volt mindig -, de még korai azt mondani, hogy győzedelmeskedett a jóság, szeretet, elfogadás ereje felett. 


Igen, nehéz időket élünk - személyes és globális szinten egyaránt. de a bizonyosság erejével sokkal könnyebbé tehetjük, mindannyiunk számára. Azt mondják, egy ember igaz természete akkor mutatkozik meg, amikor ki kell nyitnia az erszényét, amikor valaki felbosszantja, és amikor úgy igazán be van rúgva. Karen Berg "újévi" beszédében a Kabbala Központban ehhez  hozzátette: a Fénnyel való igaz kapcsolatunk pedig akkor mutatkozik meg, amikor egyik oldalról cunami érkezik, a másik oldalról pedig tűzvész, és képesek vagyunk azt mondani: "Bizonyosság van bennem. Akármi történik, azért nem hibáztathatok külső körülményeket, hiszen saját döntéseim okán vagyok ott, ahol vagyok. Hiszem, hogy amin keresztülmegyek, az a Nagy Képben a lények javát, és az én személyes fejlődésemet szolgálja."

Bizonyossággal teli hetet mindenkinek!

www.whitecityboy.com
www.kabbalahungary.net

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr695499312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása