Nesze!szer

Kislányok és a körömlakkozás

2013. augusztus 01.

kids nail3.jpg




Lehet-e valaki túl fiatal a körömlakk viseléséhez? - ez itt a kérdés. Egészségügyi, nevelési és társadalmi elfogadottság is felmerülhet a téma kapcsán. 
A pici egészréségere nem ártalmas, hiszen akkor nem használhatná senki a felnőttek közül sem. Arra azonban érdemes figyelni, hogy ne rágcsálják le a körömlakkot.  Nevelési szempontból nézve sokan tiltják "mert még túl kicsi a gyerek" , "nem való ez még neked" és sorolhatnánk. Igazából a kislányok a felnőttektől tanulnak mind viselkedni, ugyanúgy, mint öltözködni és beszélni is. Ha valaki nem akarja hogy a gyereke lakkozásért sírdogáljon , akkor mutasson példát és ő se tegye ezt. A tizenévesek már egymástól is ellesnek ezt- azt. Náluk lehet a "csak hétvégére festeheted ki" taktikát választani. Szerintem ez jó dolog mert a gyerek megkapja amit akar ha csak egy kis időre is. 
A társadalom elfogadása már nehezebb kérdés, bármilyen témát felhozhatnánk az idősebb generációnak sokminden nem fér még bele a tűrés határába (nem bántom őket) . Mindenkinek megfelelni amúgy sem lehet, ezért döntsünk saját belátásunk szerint mit engedünk meg a kicsinek. 

kids nail 1_1.jpg


Egyik kedves vendégem mesélte, hogy a játszótérre érkezett egy kisfiú 2-3 év körüli , akinek ki voltak festve a lábkörmei pirosra :) Anyukája elmesélte, hogy amikor a sajátját festette meglátta a kisfiú és már neki is kellett. Nem vált be a "de a fiúk nem szokták" "kicsi vagy hozzá" kifogások, hát pirosak lettek azok a pirinyó lábkörmök. A többi gyerek egy szót sem szólt, elfogadták és játszottak :) lehet néha nekünk kellene a gyerekektől tanulnunk!

Ti hogy vélekedtek erről a kérdésről? 

(Brigi secretnails oldalát és elérhetőségét ITT találod, ha szép körmöket lakkoztatnál!)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr715438526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása