Nesze!szer

Boldogság, gyere haza!

2013. július 23.

cserháti zsuzsa portré.jpg

Szinte hihetetlen, hogy napra pontosan ma 10 éve történt, hogy értesültünk az egyik legjobb hangú magyar énekesnő haláláról. Igen, pontosan 2003. július 23-án kaptuk a hírt, hogy meghalt Cserháti Zsuzsa. (1948. június 22-én született.)

cserháti zsuzsa anno.jpg

Az 1972-es Táncdalfesztivál tette országosan ismertté és onnan ívelt felfelé karrierje. Legnagyobb slágeréről, az Édes kisfiamról nem is tudják sokan, hogy Bradányi Iván eredetileg Kovács Kati részére írta azt. Aztán a nyolcvanas évek végétől valahogy elfelejtették őt. Cserháti Zsuzsát felőrölték a mellőzöttségben töltött évek, hormonzavarok és egészségügyi problémák következtében jelentős túlsúllyal küzdött. Fiát, Krisztiánt egyedül nevelte. Egyszer láttuk egy füstös szórakozóhelyen énekelni őt, csak a hangja alapján azonosította be a társaság, tényleg Zsuzsáról van szó. Aztán a kilencvenes évek végén egy második aranykora következett el. Lefogyott, felkarolta egy lemezkiadó és Charlie mellett is sokszor fellépett. Pénze még akkor sem volt sok, egy újságíró kolléga volt például az, aki megújult külsejére segített egy cég által ruhákat szerezni neki. A Hamu és Gyémánt albummal került vissza igazán a köztudatba és némileg egy jókor megjelent Nők lapja címlap is sokat segített, hisz akkor még komoly ereje volt a lapnak. 

Sokan azt pletykálták, öngyilkos lett. De valójában gyomorvérzést kapott és abban halt meg.

Emlékezzünk rá, Kepes András Desszert című műsorának részletével és az egyik legnépszerűbb dalával.  

cserháti zsuzsa temetése.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr985420536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2013.07.23. 22:50:58

Gyönyörű hang volt, gyönyörű dalokkal. Nagy veszteség :(

Zsíros Bödön 2013.07.24. 08:59:20

Nem is hiányzik, az a nyirvákolós szar kurva.

beautyka 2013.07.24. 13:00:08

@Zsíros Bödön:
több tiszteletet, ha kérhetjük!
süti beállítások módosítása