Nesze!szer

Hiszünk egymásban: nyitottak vagyunk!

2013. június 26.

we are open.jpg

Csatlakoztunk egy dologhoz. Mesélünk is róla. De előbb arról, hogy ez elgondolkodtatott bennünket. Ez a közösség ugyanis a nyitottságról szól. Arról is, hogy cégként, vezetőként, munkatársként a teljesítmény alapján ítéljünk meg valamit, vagy valakit, ne az alapján, hogy kinek a kutyájának a kölyke, milyen a színe, milyen a szexuális hovatartozása és egyáltalán. Magunk is sokat szenvedtünk ezen dolgok nem léte miatt. Sok-sok bántást kaptunk, az utcán éjjel beordibálásokat, amikor a barátainkkal mentünk valahová, vagy munkahelyi gátakat, mert nem voltunk valakivel olyan készségesek, mint azt "kellett" volna, vagy más származású pajtásaink voltak. Biztos neked is van ilyen történeted. Amikor beköltöztél egy új helyre, állás kaptál egy új helyen és azt érezted: az életben soha nem fognak már elfogadni téged. Azért mert... Hát, mi azóta ezeket a sérelmeket kihevertük, feldolgoztunk és úgy érezzük: a célunk, hogy mások figyelmét felhívjuk a nyitottságra, elfogadásra. Mert a sok kicsi sokra megy!

Így most mi is csatlakoztunk egy kezdeményezéshez, amelynek a neve: Nyitottak vagyunk! Számunkra ez az egész több, mint szimpatikus. Ez küldetés. A Prezi, az espell és a Google indította és a célja egy olyan platform, ahol: 

"Nyitott vállalatokként alapvető értéknek tekintjük, hogy munkatársainkat és partnereinket kizárólag tetteik és teljesítményük alapján ítéljük meg, tekintet nélkül életkorra, nemre, nemi identitásra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra.". 


Szóval, teljesen természetesen a Nesze!szer és a blog.hu is teljes mellszélességgel a mozgalom mellé állt. Az első közös megmozdulásunk az lesz, hogy együtt veszünk részt július 6-án a Budapest Pride-on. Vonulni fogunk meleg barátainkkal. Aztán később fejlődünk, fejlődünk és fejlődünk. És reméljük, egyre többen csatlakoznak majd hozzánk. Mert a világ olyan, amilyenné mi, emberek tesszük. 

Ha további részletekre is kíváncsi vagy, ITT találhatsz minden infót meg, például akkor is, ha cégként csatlakoznál. Amennyiben pedig a Nyitottak vagyunk facebookos oldalát keresnéd: ITT találod meg.  Lent pedig egy igen kedves ismerősünk, Gryllus Dorka szavait tolmácsolnánk nektek...hogy mindenki büszke lehessen a szerelmére. Ugye, te is nyitott vagy és velünk tartasz? Mert mi a szeretetben, a teljesítményben és az elfogadásban hiszünk... Te? 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr45379612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása