Nesze!szer

Így távolítsd el a kellemetlen haverokat!

2013. június 11.

kullancs ill.jpg

Szóval. Az illusztráció csak picit illik a posthoz, de gondoltuk, nem akartok undi kullancsot látni. Kaptunk egy anyagot a vitaminszigettől és úgy éreztük, ez a része nektek is fontos lehet. (Mi bármennyire is jól használtuk a kullancstalanítót a kutyánál, tegnap is találtunk benne egyet... ) Így most már beszereztünk egy kanalat is, mert sose lehet tudni és egyáltalán. 

A kullancs eltávolításának menete kullancseltávolító kanállal

  1. Fertőtlenítsük le a kullancseltávolító kanalat.
  2. Kiszedéskor ne használjunk semmilyen kenőcsöt vagy folyadékot (ecet, olaj), mert ezzel csak növeljük a fertőzésveszélyt.
  3. Ott fogjuk meg a kullancsot, ahol a lehető legközelebb van a bőrhöz. Ha szükséges, kicsit feszítsük meg a bőrt, és húzzuk félre a szőrszálakat, hogy jobban hozzáférjünk az élősködőhöz.
  4. Miután megfogtuk a kullancsot, kezdjük el felfelé húzni: finoman, de határozottan. Nagyon fontos, hogy ne csavargassuk, ne nyomjuk össze, mert a kullancs testéből kiömlő kórokozó-tartalmú testváladék megfertőzi a csípett személyt! Menet közben ne engedjük el, csak egyenletesen húzzuk felfelé.
  5. Nem kell megijedni, ha a kullancs feje beszakadt, mert az pár nap alatt kilökődik, de azért figyeljük a sebet, hiszen fertőzés, gyulladás veszélye fennáll.
  6. Ha kijött a kullancs, akkor fertőtlenítsük a csípés helyét bőrön alkalmazható fertőtlenítő oldattal, majd tegyünk rá ragtapaszt.
  7. Fertőtlenítsük le a kezünket és a kullancseltávolító kanalat is.
  8. Ezután a kullancsot tegyük egy jól zárható, kis dobozba, és vigyük el egy kullancsambulanciára, vagy rendeljünk az interneten kullancstesztet. Ezek segítségével megtudhatjuk, hogy fertőzött volt-e a kullancs.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr765354795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása