Nesze!szer

Ayurvédikus masszázs - négy kézzel!

2013. május 14.

relax.jpg

Kell egy kis áramszünet...


Olykor pihennie is kell az embernek, tudjuk ezt mi jól, csak néha közbeszólnak. De azért vannak már bevált stratégiáink, amikor bizonyos időpontokra nem vagyunk hajlandóak semmit beírni, vagy hétvégén nem dolgozunk stb...  És akkor mi beiktattuk egy masszázst! Mert az járt és kész!

Az úgy kezdődött, ahogy szokott reggelente: nagyon rohantunk. De annyira nem, hogy sikerüljön kinyitni a kaput. Nem kívülről, hanem belülről. Zárat cseréltek ugyanis. Így kedves szomszédasszonyunkkal próbáltuk kiötölni, hogy jussunk ki a házból. Neki időre kellett volna ugye munkába érnie. A közösképviselő persze még három kerülettel odébb forgolódott az ágyában. Aztán egy fogó és a házban tartózkodó fess fiatalember segítségével kitörtünk a a zár fogságából Na, ekkor már nagyon késésben voltunk. És ugye, még sosem jártunk a Budai Egészségközpontban, a Királyhágó u. 1-3-ban. Mindehhez képest egész jól sikerült abszolválnunk a megérkezést. Igaz, kb úgy lihegtünk, mint egy túljáratott páternoszter a vidéki búcsúban. Ez az egészségizé tulajdonképpen olyan hely, ahová mindenféle vizsgálatokra járnak az emberek. Ám vagy egy selfness részlege is. Ide mentünk maszázsra. Ketten fogadtak. Ugyanis ayurvédikusra jöttünk, ráadásul, négy kezesre. Ez az indiai egyébként a kedvenc masszázuzsunk. Igaz, itthon még nem igazán találkoztunk jóval, vagy profival, csak külföldön. És most nem sorolnánk a szörnyűségek sorát. 

ayurvéda.jpg

A frissítő ayurvédikus kezelések lényege, hogy megtisztítják a szervezetet a testben felhalmozódott, betegséget okozó méreganyagoktól. Beindítják az öngyógyító mechanizmust. Volt halk zene és végre nem nekünk kellett kiválasztani az olajat, hanem lelki típusunk alapján mondták meg, melyik illik hozzá. Éljen az ayurvéda! Megkérdeztük, mondjuk-e magunkról ezt-azt, de közölték, a rohanásunkból levették, hogy melyik tájp a miénk. Oké. Az olaj döbbenetesen jó volt, az már szaglásra is feltűnt. Sokkal sűrűbb, mint amiket megszoktunk eddig itthon. Hiába, Indiából jött ugye. Na, felmásztunk a faágyra. Ugyanis ezt a masszázst tradicionálisan azon végzik. Egyik oldalon egy férfi masszőr, másikon pedig egy hölgy adta a jót. De nagyon. Szinkronban. Olyan érdekes, ha ketten végzik, valahogy kikapcsol az agy és nem arra figyel, hol mi következik. A "csak lenni" dolgot gyakoroltuk. Belealudni azért nem tudtunk, de rendesen testen kívüli élmény volt, az biztos. Egy jó óra volt kb az egész, de lehetett akár másfél is, nem néztük a vekkert. Amikor vége volt, hát azt igen sajnáltuk. A csodás az nem is jelző tán erre. És ezután egy ilyen kis gőzölőbe kellett beülni. Egy pici szék volt betéve a kis sátorka féle valamibe. Erre azért volt szükség, hogy az olaj még egyenletesebben oszoljon (de fura ez így!) el a bőrön és fejeződjön be minden folyamat jól. Utána persze inni kell rendesen, sok vizet, hisz nem csak a bőrnek tesz jót egy ilyen, hanem a nyirokrendszernek is és kell a tisztulás. Ez a két óra olyan volt, mint egy mini szabi igazság szerint. Újjá nem születtünk, de valami igen kiegyensúlyozó történt velük. Visszataláltunk a középpontunkhoz. Az meg nem kevés. Ha te is kibillentél, hát receptre neked is felírnánk ezt a két órányi kikapcsolódást az indiai technikával és négy csodás kézzel!

A Budai Egészségközpont facebookos oldala ITT, ráadásul május végéig húsz százalékos kedvezmény van a masszázsokra, az árlistát ITT találod meg. Ja, és a szoba szuper szépséggel, indiai módra van berendezve, már a látvány is adja a felüdülést! 

Ps: Azóta megint megjavították a zárat a házban és megint hárman beragadtak. Most kéne valami tanulság, de nincs. Inkább nem tud valaki egy jó zárast? 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr945300013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása