Nesze!szer

Samsung tévé, amit kézzel irányíthatsz!

2013. április 14.

samsung tv1.jpg

Arról beszélgettünk ma egy barátnőnkkel, hogy milyen furi, gyerekként azt gondolta az ember, 2000 után majd úgy élünk kb. mint az űrlények, a levegőben rolleren száguldozunk és hasonlók. Aztán ez valahogy elmaradt, még a számítógépes rendszerek sem omlottak össze, ahogy jósolták. Onnan jutott ez eszünkbe, hogy napokig volt egy high-tech lakótársunk, egy 2013-as kiadású Samsung tv. (F7000 7-es sorozatú Smart 3D Full HD LED TV hivatalosan). És ez már tényleg egy olyan televízió, amiről gyerekkori álmainkban fantáziáltuk, annyira elképesztő, hová jutott már el a technika! Mondjuk, ha csak azt nézzük, hogy simán, kézzel is lehet irányítani, az elég komoly. És nem, nem arra gondoltunk, hogy ügyesen tudjuk használni a távirányítót, hanem egész egyszerűen ez mozgás- és hangvezérlő televízió. Simán hangosítod és halkítod a tenyereddel, behozod a facebookot, és hozzászólsz az ismerőseid facebookos postjaihoz is. Ja, mert a közösségi oldaladat is simán használhatod a tévén, vagy akár a twittert is.

samsungtv2.jpg

Az eleje kicsit macerás, mire beállítasz mindent, de ha valami, hát ez nagyon megéri. Ott van például az arcfelismerés. Ez is irtó klassz. Megtanítod neki a családtagokat és kész. Hazajössz, két szatyorral a hónod alatt és még az távirányítóért sem kell nyúlnod, máris nézheted a zenei adókat. Illetve, mi egyet javallanánk, arra rámentünk rendesen az utóbbi napokban. A Music Channel a Digi csoport 1music.hu csatornájának adása, ami egész egyszerűen elképesztő jó. Ugyanis élő a program, így olyan, mintha a zenészek ott gitároznának a szobában. Rihanna a nappaliban azért nem pite! Ráadásul az alkalmazásból egy csomó zenei pletykát, hírt érhetsz el, már amennyiben szeretnél. Mi inkább a zenére koncentráltunk. Van egy főzős csomag is a tévében, hát, ez is egy óriás like. Nagyon jó inspiráció, ha barátokat vár vacsira az ember, hisz minden mozzanatot láthatsz, mikor mit és mivel kell elkészíteni. Meg ugye a meccsekre is ráfutottunk rendesen, mert egy csomó focimeccs nézhető alapból újra a Digi jóvoltából. A durva az, nem vagyunk egy "nagytévézősek", de ez a Samsung átformálta a szokásainkat rendesen. Egyik este a PI életét tekintettük meg, hát csodálatos világ tárult elénk ezen a képernyőn. Ott van a 3D élmény rendesen! Mivel megújítható tévé, így ha jövőre kijön valami újabb fejlesztés, az Evolution Kit segítségével simán kompatibilis lesz ehhez a készülékhez is. Egyébként szuper gyorsasággal lehet mindenféléket állítani rajta és használni az alkalmazásokat, az angry birdstől akár a youtube videók megtekintéséig. Iszonyat jó lapozni közöttük és tenyérrel megoldani ezt- azt. Az arcfelismerős dolog azért is jó, mert bármikor bármi történne, a tévé nem indulna el a betörő utasításaira. Olyan ez, mint amikor kutya van a háznál - csak a gazdára hallgat. Hazamész, köszönsz neki, õ meg reagál.

Egy dolog nem tetszett csak ebben a cool kinézetű tévében. Az, hogy vissza kellett adni. De a hangfelismerés segítségével szépen, kulturáltan búcsúztunk el tőle Bye Alex helyett Bye Samsungot mondtunk neki! És kicsit megsirattuk őt... visszaküldtük a jövőbe!

(Ha többet szeretnél tudni erről a nagyon okos tévéről ITT találsz infókat!)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr625211956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása