Nesze!szer

Twin Peaks valóban létezik?

2013. április 09.

david-lynch-beaune-2.jpg

Biztosan emlékeztek még az 1990-es években vetített igen sikeres Twin Peaks című sorozatra. Nem igazán klasszikus, de kisvárosi történet, ahol rejtélyes körülmények között, brutálisan meggyilkolnak egy diáklányt - "Lorapalmert". A történet kiindulópontja pedig a nyomozás megkezdése, amit egy különleges ügynök, Dale Cooper vezet, aki egyre mélyebbre merül a világtól elzárt Twin Peaks kis titokrengetegében, és kénytelen rádöbbenni, hogy a lány halála talán természetfeletti, baljós tényezők következménye. (Mi egészen konkrétan TP függők voltunk anno, de talán most is tart ez még!)
A sorozatot 1991. június 10-ig vetítették, majd 1992-ben Twin Peaks-Tűz, jöjj velem! címmel mozifilm is készült belőle. A sikerszéria rendezője David Lynch is részt vet a tegnapi Beaune-i Nemzetközi Thriller Film Fesztiválon, ahol egy interjú során elmondta, ő igazából nem is akart sorozatot készíteni, amíg nem találkozott és ebédelt együtt Mark Frost, íróval.
És mi az, ami még ennél is hihetetlenebb?
Mi először jókat derültünk rajta, de azért egy kicsit elgondolkodtató,hogy David szerint Twin Peaks egy létező hely, és a sorozat karakterei sem kitaláltak. Tehát, Tuskó Lady él(t) és Bob is. 
Aki nem hiszi, az járjon utána... ja és itt egy kis érdekes videó is és az egyik kedvenc részletünk. 

Nesze!Dóri

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr655213890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása