Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel!

2013. február 14.

Smink Valentin alkalmából

valentin s5.jpg



A Valentin nap a szeretet és a szerelem ünnepe. Több legenda is kering, honnan ered, sokan amerikai felkapott lufinak tartják… nem baj, ha nem értünk egyet vele, de jó alkalom arra, hogy emlékeztessük magunkat arra, amit a rohanó hétköznapok sokszor elfeledtetnek velünk: dobog a szívünk és szeretünk. Kettő sminket ajánlunk, hogy a romantikus estén szép lehess a párodnak.

valentin s2.jpg


Ha otthoni programot terveztek, érdemes visszafogott, természetes stílusú sminket készítened. A pasik amúgy is szeretik a natúr arcunkat – tudod, ők nem az (ál)arcainkba szerettek bele, hanem a lelkünkbe. Ujjbegyeddel, mintha arckrémet kennél, masszírozz színezett hidratálót arcbőrödbe. Megteheted azt is, hogy csak a pirosas foltokra teszed, nem az egész arcodra. A jó minőségű színezett hidratáló láthatatlan, egységes színt ad és a bőröddel megegyező árnyalatú. A szemed alatt korrektorral javíts a sötét táskákon, és tegyél belőle a szemöldök alá is, elsősorban az íve alá, a nevetőráncba, végül az orrnyeregre. Csak néhány mozdulat és a világosabb korrektorral „fényt” vittél az arcodra.

valentin s3.jpg


Púderre nem lesz szükséged, a színezett hidratáló csillogása a természetes állapotodat hívja elő, csak tökéletesebb szinten. Szemhéjadra a barna árnyalataiból válassz, pl. kapucsínó, karamell, tejeskávé, csokoládé, gesztenye, bronz, bézs… azt az árnyalatot, ami a bőröd és hajad alkotta harmóniába illeszkedik, nem utolsó sorban, szemed színét is kiemeli. Világos, pl. kék szemhez karamelles színt és világos tónusokat javaslok, sötétbarna szemhez a csoki ellenállhatatlan lesz. A lényeg, hogy játssz, de most maradj meg a természetes határaidon belül. Pírként a rózsás árnyalat felüdíti arcodat. Ajkadat dörzsöld meg a fogkeféddel, hogy az elhalt hámsejteket eltávolítsd, majd ajakápolóval hidratáld. Az erős rúzst és a szaftos szájfényt ezúttal felejtsd el, az nem csábít csókra.

valentin s6.jpg


A második sminktippünket éttermi vagy egyéb kimozdulós ünneplésre ajánljuk. A füstös szem az egyik legjobb és legegyszerűbb megoldás, manapság már minden lány el tudja készíteni magának. (Aki pedig nem, az nem olvassa rendszeresen a Nesze!szert - ejnye!) A feketét most hagyd el, maradj egy szürkésbarna, ún. tóp színnél. A legjobb, ha meleg árnyalatot választasz. Ez garantáltan mindenkinek jól áll. Használd az egész szemhéjadra, a mélyítővonalig, majd tiszta ecsettel a szemöldökcsontodon is satírozd el. Mindenképpen egy bázis adja az alapot, hogy a begyűrődést elkerüld. Az alsó pillasor alá is rakj belőle, ezzel keretet adhatsz szemednek. Esetleg fekete szemceruzát használhatsz kontúrként, ám én jobban szeretem a sötétbarnát. Ugyanazt a mélységet éred el vele és a fekete ridegségét is elkerülöd. Ha szeretnél színt vinni a sminkedbe, játssz sötétkék kontúrral, persze a vízvonalba is tegyél. A sötétkék minden szemszínhez passzol, javasolt árnyalatok az indigó és az éjkék. Vonzódásunk a kékhez még azért is erős, mert titokzatossá tesz, szerintünk a csábítás egyik színe. Arcpírként maradhatsz a rózsa árnyalatainál, pl. mályva, púderrózsaszín a világos bőrűeknek, vagy ha a színeid megengedik, enyhén lilás árnyalatok. Ajkadat ugyanúgy kezeld, mint a natúr sminknél említettük és a legjobb, ha maradsz a szájfénynél, vagy ha rúzspárti vagy, dönts egy kedves árnyalat mellett. Az élénk, kontúrt igénylő rúzsokat hagyd meg más alkalomra, ezek úgyis veszélybe kerülnek a csók és a vacsi közben.

Nesze!Detti

(Ps: Szép estét mindenkinek!)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr365079354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

villamos alóli kacaj 2013.02.14. 19:19:48

" Te hogy festesz Valentin napon?"
Teddivel, fentről lefelé.
süti beállítások módosítása