Nesze!szer

Domján Edit születésnapjára

2012. december 25.

domján edit nyitó.jpg

1932-ben született ezen a napon a legendás színésznő. (Karácsony másnapján vetett véget életének 1972-ben.) A Szegedi Nemzeti Színház tagja volt hosszan, majd a Petőfi Színházban játszott Budapesten, aztán jött a Madách. Közel nyolcvan színházi szerepet játszott, tévében, rádióban is sokat szerepelt. Kaló Flórián volt az első szerelme, vele a főiskolán ismerkedett meg. Aztán 1972 januárjában történt a nagy találkozás Szécsi Pállal. Tíz, szenvedélyes hónap után váltak el útjaik. Örökre. Nyolcvan esztendős lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr814980842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2012.12.28. 10:39:35

Nagy kedvencem volt!!! Pont tegnap volt róla megemlékezés a TV-ben, még akkoriban halála után készült Kaló Flóriánnal a riport.
A Bolond lány szerepében szerettem meg igazán. Egyéni hangja, mosolya volt.
Imádtam a Köszönet mindenért dalát is.
Hihetetlen, hogy 80 éves lenne. Vajon hogy nézne ki?
Ő örök fiatal maradt...

Brando 2012.12.30. 20:15:59

Fiatal maradt, mert fiatal akart maradni. A legenda szerint, nem akart negyven évnél tovább élni, mert félt az öregedéstől. Mint egy csalogánynak olyan volt a hangja - utánozhatatlan és egyedi.
süti beállítások módosítása