Nesze!szer

Meghökkentő karácsonyi hagyományok

2012. december 24.

karidóri2.jpg



Adventi kalendárium, forralt bor, mandarin és logó zoknik a kandallón. Nincs karácsony hagyományok nélkül. A családi activity partikról, az ajándékbontásról és a fenyőfadíszítésről nem is beszélve. És vajon mi a helyzet más népek karácsonyi hagyományaival? Detektívesdit játszottunk, és kiderítettük nektek!
Csehország: Szentestén a szingli nők háttal a csukott ajtónak, eldobnak egy fél pár magas sarkút, és ha a cipő ”szája” találja el az ajtót, a következő évben biztosan megtalálják a Nagy Ő-t, viszont ha a cipő sarkával találják el, akkor sajnos Mr. Big még egy évet várat magára.
Japán: Számunkra teljesen érthetetlen, de Japánban a kentucky csirke hagyományosan a karácsonyi vacsi része. Ezek szerint karácsonykor ott még a KFC is nyitva van?
Norvégia: A legenda szerint karácsony éjjelén boszorkányok és gonosz szellemek szállják meg a világot, azért, hogy az emberek kincseit elrabolják. A norvégok esetében a seprűket, felmosókat és az egyéb hasznos háztartási holmikat. A pasik pedig néha fegyvert raknak az ablakba, hogy elijesszék a szellemeket. Azért ez elég durva, nem?
Anglia: Mindenki ismeri a híres ’Christmas Pudding’-ot, azt viszont kevesebben tudják, hogy az alapanyagok összekeverése közben kívánni kell valamit, de ahhoz, hogy működjön, csak az óramutató járásával megegyező irányban szabad keverni. Sőt néha még egy apró ezüstérmét is elrejtenek benne, ami szerencsét hoz annak, aki megtalálja.
Venezuela: December 16 és 24-e között az emberek görkorcsolyával járnak a templomi misékre. Számunkra ez a legértelmetlenebb, mindenesetre vicces lehet kerekeken gurulni, és közben a ’Mi Atyánkat’ mormolni…

Nesze!Dóri

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr744976152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bat4 2012.12.24. 22:06:59

"Ezek szerint karácsonykor ott még a KFC is nyitva van?"
Te kis butus, képzeld, Japánban nem a kerszténység a fő vallási áramlat.
Lúzer.

billy reed 2012.12.24. 22:44:12

@bat4: Ugyanezt akartam írni. :)

Sea-you 2012.12.24. 23:51:03

@bat4: Mindenesetre, most nagyon kedvesen felhivtad a tevedesere a figyelmet, ugye?

Francekellregisztralni 2012.12.24. 23:57:12

Hát én erről a norvég fegyvert az ablakba rakodós hagyományrólnem hallottam ...(ott élek)
Viszont Pl. van a julegrøt ami tejbe rizs vajjal és fahéjjal a tetején, ezt csak karácsonkor esznik. Ebből egy tálkával ki kell tenni a teraszra a nisse-nek. Amik kis szurke ruhás piros sapkás manók...és megharagszanak, ha nem kapnak kását karácsonyra. Persze nissékkel tele van minden norvégiában, van amelyik a háziállatokra vigyáz emezek a vadakra...és vannak gonoszak is.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.25. 08:58:22

Bulgáriában a földön terítenek 24-én este, s csak vegetáriánus étel van, azaz hal sincs.

kyanzes (törölt) 2012.12.25. 09:04:08

Kis utánaolvasgatás azt a (számomra) meglepő infót eredményezte, hogy Japánban kifejezetten népszerű a Karácsony. Ha nem is vallási szempontból, de pl. trendi karácsonyfát állítani.

Talán ez foglalja össze a legtömörebben:

www.japan-guide.com/e/e2299.html

pitaa 2012.12.25. 09:48:17

hát igen, ilyen amikor a lustaság sötétséggel párosul: ha már nincsenek saját gondolataink ellopunk egy cikket máshonnan és utána sem nézünk a dolgoknak... :D további sikeres blogolást... :D
süti beállítások módosítása