Nesze!szer

Karácsonyi smink

2012. december 23.

glitter makeup.jpg


Azt hiszem, nincs olyan lány, aki ellene lenne egy csillogós, glitterekkel szórt sminknek. Marilyn is megmondta, hogy a gyémánt a legjobb barátunk. Ha nem az ujjunkon hordjuk, építsük bele a gyémántragyogást a sminkünkbe!
Kezdjük egy gyöngyházfényű szemhéjbázissal. Ez a krém fogja megakadályozni, hogy a szemhéjfesték a szemhéjráncban vagy a szemünk alatt kössön ki. Karácsony és szilveszterkor ez igencsak aktuális, amikor a rokonlátogatás miatt korán kelünk, sminkelünk és este a sok bejglitől lefáradva az ágyba zuhanunk. Ezt az időtartamot sminkünknek is végig kell bírnia. Még van időd elszaladni a legközelebbi parfümériába vagy sminkboltba, hogy vegyél egy bázist. A legolcsóbb a piacon az Artdeco terméke, aztán körbenézhetünk a drágább márkák között: a Bobbi Brown és a MAC is jó szemhéjbázisokat készít.

karismink2.jpg


A csillogás az egész szemhéjon folytatódhat. Egy területet hagyj matton, ez pedig a szemöldök alatti rész. Ünnep ide, ünnep oda, ez még mindig közönségesnek hat. Jöhet a metálos csillogás, mondjuk a MAC Woodwinked nevű festéke. Ez egy sűrű, szinte már krémes aranybarna. Minden színű szemhez passzol, a kéket világítóvá teszi, a barnát pedig sejtelmessé. Önmagában is tökjó, a szemhéjráncig is felviheted. Bár fényes szemhéjfesték, mégis árnyékolásra is alkalmas. A gyakorlottabb „sminkerek” egy matt barnával dolgozzák el a végeit, így igazán profi lesz a végeredmény. Ha nem tudnátok a satírozás mikéntjét, titkait, kérdezzetek! Amit még imádunk, az a MAC Melon nevű pigmentje. Ez egy barackos sárgadinnye szín, fényes kivitelben. A lélegzeted is eláll tőle. Annyi van a dobozban, hogy ha ketten-hárman összedobjátok rá a pénzt, akkor is évekig elég a mennyiség. Kiegészítésként tehettek csillámos tusvonalat, vagy gyönyörű glittereket az egész szemhéjra,
és persze az alsó szempillasor alá is. Aki nem akarja ezt az erős csillogást, mondunk egy visszafogottabb verziót: a mozgó szemhéj közepére és az alsó szempillasor közepére tegyél a glitterből, így a „fényvonalban” lesz a csillám, vagyis mindig ráesik a fény, vagyis mindig látszódni fog. És nem utolsó sorban kifinomultabb, mint az egész szemhéjra szórt csillámhalom – nekem mondjuk ez is jöhet, a sokból néha nem elég. A pillafesték magától értetődő, egy mélyfekete, mélykék, mélybordó fantasztikus mélységekbe repíti a tekintetedet.

karismink4.jpg


Arcpírod is lehet csillogós fajta. A bronzosítókat egy kicsit hanyagoljuk, de szabad a választék a rózsaszín és a barack árnyalataiból, bátrabbak a lilák felé is kacsinthatnak. Tuti befutó az arcélre tett ún. highlighter. Az arcél az arccsont kiálló része, akinél nem kiálló, annak az arccsont felső része. Utóbbi arcformájú lányok árnyékolhatják az arccsontjuk alatt, így optikailag egy kicsit csalnak és kialakítják az arccsontjukat, máris jobban látszódik a fény az arccsonton. Ha külön highlightert nem akarsz venni, egy világosabb, pasztell, persze csillogó szemhéjfestékedet is használhatod erre a célra.
Ajkaidra is használj fényt! Nem csak szájfényre gondolunk, hanem egy vizes hatású rúzsra. Ez persze a karácsonyi evészetekben hamar lejön, de jó így várni a Jézuskát és a sült pulykát.
Tegyük félre a praktikumot ezekben a napokban és csillogjunk ott, ahol akarunk.

Nesze!Detti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr424979054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása