Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2012. október 14.

dorothy nyitójó.jpg

“Te jó boszorkány vagy, vagy gonosz boszorkány?”

…kérdezte Glinda Dorothy-t az Ózban, mitán a lány az orkán szárnyain megérkezett a Mumpicok Országába. “Én? Én semmilyen poszorkány sem vagyok.” – felelte zavartan Dorka. Ekkor még nem tudta, hogy – még ha a mi világunkban kevésbé gyakoriak is az alvarázsolt pipacsmezők, szárnyas majmok és beszélő almafák – mindannyiunknak el kell döntenünk, jóra, vagy rosszra használjuk az energiákat, amiket az Univerzumtól kapunk.

Egy kis “boszorkányság” – alapfokon: a kabbalista naptár szerint szerdán belépünk a Skorpió havába, melyet a régi írások “mar cheshvan” –nak is neveznek. A kabbalisták abban hisznek, hogy a szavak, amelyeknek azonosak a betűik, azonos energiákat hordoznak – ilyen a héber “mar”, azaz keserű, és “ram”, azaz kimagasló is. A Skorpió havában mindannyiunknak megadatik a lehetőség, hogy a keserűséget, az életünk negatív eseményeit a hasznunkra fordítsuk, és egy következő szintre lépjünk – úgy lelkileg, mint anyagilag. Erről a feladatunkról pedig nem szabad elfeledkeznünk, bármily erős is a sötét oldal - azaz a veszekedés, drámázás, egoista viselkedés, mellébeszélés, és tagadás - csábítása…

Nehezen bírod a kritikát? Akkor helyben vagyunk… az év ezen szakaszában ugyanis különösen nehéz elfogadni, hogy vannak bizonyos viselkedés mintáink, szokásaink, amelyeket meg kell változtatnunk, ha jobb emberekké szeretnénk változni. Ám bármily idegőrlő is szembesülni a hibáinkkal, ezek felismerése nélkül felesleges boldog kapcsolatról, jó hangulatú melóhelyről, vagy egészséges testről és lélekről ábrándozni. Ha egy változtatás nagyon nehezen megy, az épp annak a jele, hogy jó úton jársz! Legyen az egy mérgező kapcsolat, amelyet tévesen szerelemnek nevezünk, egy munkahely, ahol kihasználják a tehetségünket és a türelmünket, vagy egy káros szenvedély, amelytől évek óra meg akarunk szabadulni -  ez az időszak tökéletesen alkalmas rá, hogy belevessük magunkat a változás tengerébe. Persze nem csak bátorságra, erőre és kitartásra is szükségünk lesz: meg kell birkóznunk a hullámokkal, amely az önsajnálat szigetére sodornának minket.

dorothy cipőpiri.jpg



A Skorpió jegy szülöttei erős kettősséggel küzdenek: hatalmas az akaraterejük, és bármilyen tragikus élethelyzetet képesek átvészelni. Ám ez a képességük rossz tulajdonsággá is változhat. Nem nyugszanak meg, amíg meg nem szerzik, amit akarnak… bármi áron. Ez a kettősség mindannyiunk gondolkodását, viselkedését és érzelmi világát meghatározza a Skorpió havában. Nem lesz könnyű: elképesztő lelki magaslatokból zuhanhatunk nagyon mélyre. A felhőtlen boldogság és a kétségbeesett frusztráció úgy váltogathatják egymást, mint az apály és a dagály. Yehuda Berg, a “Kabbalista útravalók minden napra” című könyv szerzője így ír a Skorpió havának energiáiról: “Előfordulhat, hogy extrém érzelmeket élünk át: megmagyarázhatatlan féltékenységet, sőt, gyűlöletet érzünk. A dolgok “fekete-fehér”-nek, “minden vagy semmi”-nek tűnnek majd, és gyakran érzünk kényszert arra, hogy felelősségvállalás nélkül kisétáljunk egy konfliktushelyzetből.”

Ezen a héten emlékezz rá, hogy a gondjaidat, a fájdalmadat azért kaptad, mert képes vagy velük megbirkózni. Soha nem kapunk olyan feladatot a sorstól, amelyre nem vagyunk képesek – legfeljebb olyat, amelyet baromi nehéz megoldani. Ha a célok, amelyeket kitűztél magad elé nem csak a személyes gyarapodásodat támogatják, hanem a környezetedben másokat is segítenek, a Skorpió mágikus energiái támogatni fognak, hogy elérd őket. Ha viszont kicsinyes, önző, irigy, és féltékeny leszel, olyan átkot bocsáthatsz a birodalmadra, amit nem fog feloldani egy pár rubincipellő.

Te jóságos, vagy gonosz boszi leszel ebben a hónapban?

Varázslatos hetet mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr994846722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása