Nesze!szer

Ne fázz rá a hidegre!

2012. október 09.

citromkákkk.jpg

Tavaly olvastunk valahol egy elég jó házi praktikát a torokfájós időszakra. Valami természetgyógyászos oldalon tán. Igen okosnak tűnt, ki is próbáltuk. Tea a meghüléses csúnyaságok ellen, ha kapar a torkod, vagy ilyesmi. De megelőzésnek sem rossz, a legütősebb összetevők vannak benne. Kezdjünk is hozzá.

Végy egy befőttes üveget! Moss meg egy szép nagy citromot és szeleteld fel. Ehhez adjál gyömbért. Ugyanannyi legyen kb, mint a citrom, mennyiségre. Most ezeket tedd be a befőttesüvegbe és öntsd fel az egészet mézzel. (Egy feles üveg simán elég!). Ha kész vagy ezzel, fogd és rakd be a hűtőbe. Persze tetővel lezárva. Hagyd ott egy jó három napig, így derekasan összeérnek a kedves összetevők. (Rakhatsz bele pluszba még gyógynövényt, ha cifráznád, a citromfű például, vagy a kamilla is szuper választás!)

A kész keveréket simán fogyaszthatod három hónapig is. Add sima meleg vízhez, de már kész teához is adagolhatsz hozzá egy nagyobb kanállal. Nagyon gyógy, igen hatásos! A gyógyszereket meg hagyjuk meg azoknak, akik kitalálták.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr134827473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása