Nesze!szer

E-Sminksuli-Sminkre fel!

2012. augusztus 07.

számmer mékáp3.jpg

Kánikulasmink

Ezt a hőséget nem igazán lehet kibírni plusz réteggel az arcunkon, a smink nem kényelmes és még az arckrémet is kiizzadja a bőr. Elég, ha tonikkal áttörlöd az arcodat, de ha mindenképpen igényli a bőröd a krémezést, használj gél állagút, vagy egy hidratáló arcpermetet. Utóbbit dobd is a táskádba és a nap során többször frissítsd vele bőrödet.
Sminkeljünk ilyenkor is, ám maradjunk praktikusak, korlátozzuk a festést a legfontosabb arcrészekre. Mik ezek? Korrektorral világosítsuk ki a szem alatti sötétebb részt, azaz a karikáinkat, egy-egy pöttyöt a szemöldök alatti ívre is tegyünk és puha, ütögető mozdulatokkal simítsuk bele a bőrbe. Az arcot nem alapozzuk, de fontos, hogy a
korrektorozás szélei ne látszódjanak, dolgozd bele az arccsontodba és legyen a felvitel egyenletes a szem körül is. Ha megfelelő árnyalatú a korrektorod, nem fog látszódni. Szempilládat húzd át barna vagy fekete spirállal, és ha izzadós vagy, válassz vízállót, mert annál nincs lehangolóbb látvány, mint a fekete maszat a szem alatt. A színes spirálok még mindig nem mentek ki a divatból… én ezzel úgy vagyok, hogy mindig az a divat, amit szívesen viselsz, amiben jól érzed magadat, ami kifejezi egyéniségedet.

számmer mékáp2.jpg


Pirosításhoz most bátran nyúlj a krémes állagú arcszínezők után: a modern fajtákat úgy alkották meg, hogy megszárad, amint felrakod, és krémessége folytán szebben simul a bőrre, mint a por állagú, pláne, ha meztelen (alapozóval nem fedett) bőrre teszed. Felteheted ecsettel, vagy egyszerűen az ujjbegyeddel, de ne húzd a textúrát a bőrödön, mert csíkos lesz, tehát a puha ütögető mozdulatokkal dolgozz. A fényes, bronzos csillogás ilyenkor előtérbe kerül, ugyanis a bőr verejtékezése miatt egységesebbnek fog hatni a végeredmény. Arra azonban vigyázz, hogy legfeljebb 1, vagy 2 réteget tegyél pirosítóként, és csak az arccsont és orca részre. Nem kell az egész arcodat bekenni, ez az „épphogy” kategória. Ajkadat is egy könnyű, vizes hatású szájfénnyel üdítsd, mivel az öt percenkénti vízivás hamar leoldja az élénk színű rúzst. Ha fanatikus vagy és nem bírod a magenta színű rúzsod nélkül, vigyél magaddal szívószálat, vagy tanuld meg pár centiről önteni a vizet a szádba, így ajkadatnem éri az üveg szája. Szürreális gondolatok, ugye? Ahogy ez a hőség is megbomlasztja elménket, de ne törődj vele, csak engedd be, legalább télen lesz honnan meríteni a meleget.

Nesze!Detti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr934698660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása