Nesze!szer

Ismered a Tortakirályt? Vonalban Buddy

2012. július 06.

tortacs4.JPG

Becses nevén Bartolo Valastro, művésznevén Buddy. Olasz családból származó amerikai cukrász, New Jerseyben vezeti sikeres családi vállalkozását. Színes, extrém tortáiról ismert. Bármilyen kérésnek eleget tesz, így alkotott már wc csésze formájú tortát, melyből zubogott a víz… Legutóbb megkérték, hogy készítsen olyan édességet, amit a levegőben is meg tudnak enni, miközben kiugranak a repülőből. (Megcsinálta!) Szereti a kihívásokat, fantáziája végtelen. Három műsora megy a TLC magyar csatornán, ezek a Tortakirály, a Konyhafőnök és a Jövő cukrászai. Mivel azt tudjátok rólunk, hogy igen kedveljük az édességeket és a különlegességeket, hát eléggé örültünk, hogy alkalmunk adódott konferenciabeszélgetést folytatni az édes uralkodóval. Íme az interjú.

tortacs1.JPG

Nesze: Mi a vállalkozásod sikerének titka? Számít, hogy főként családtagokkal dolgozol?

Buddy: Nagyon szerencsésnek tartom magamat, hogy a közeli családommal dolgozhatok. Ez egyben jó is, és rossz is, akadnak viszontagságok, ugyanis a családtagok az üzleti problémákat személyesnek veszik. Nehéz elkülönítenünk a családot az üzlettől, mivel egyéni vállalkozásunk van. De a nap végén, amikor sokáig dolgozunk az extra munkák miatt, a családtagok az igazán közreműködőek. Mindenki keményen dolgozik, és azt tesszük, amit tennünk kell.

tortacs2.JPG

N: Milyen rostán kell átesnie annak, aki nálad szeretne dolgozni, mint cukrász?

B: A legtöbb ember, aki hozzánk jön dolgozni, kicsit képzetlen, mert jobbnak látjuk, ha a kezdetektől taníthatjuk őket. Különböző szintű tudásúak a dolgozóink, a gyakornoktól kezdve a profi torta dekorálóig. Ez csak a képességeitől függ, illetve attól, hol tart most. De ha semmit nem tud az illető, akkor is megkapja az állást, ilyenkor az alapoktól kezdve megtanítjuk. Azt hiszem, azokból válnak a legjobb alkalmazottak, akik a tanulást is nálunk kezdik.

tortacs5.JPG

N: Vannak trendek a torták világában, illetve mi a menő most?

B: Jelenleg az a trend, hogy a torták nem tortának néznek ki, inkább absztraktak és különböző nehézségi fokúak. Látom magamat, ahogy szembekerülök a feladattal, hogy a legnagyobb, legnehezebb tortát megcsináljam, tehát a trend a következő: ha te megálmodod, mi megépítjük. Az életnagyságú autóktól kezdve az életnagyságú ember alakokig, mozgó mechanikus részekkel felszerelve próbáljuk a vásárlót elégedetté tenni. Azt szeretném, ha valaki becsukná a szemét, megálmodná milyen legyen a tortája, és én valóra váltom az elképzelését.

tortacs7.JPG

N: Tudod még játékként élvezni a munkádat?

B: A munkámat eleve játékként fogom fel, ahol mindig azt tehetem, amit szeretek. Mindig erről szól. Próbálom ezt működtetni és ebből kiindulni. Azonban a nap végén, mint a versenyre tekintek vissza, kihívásra, amely felkelti bennem a kérdést: meg tudom csinálni ezt a tortát? Amikor ez történik, úgy érzem magam, mint aki hazafutásnál berobban a célba, vagy mint aki gólt rúg. Végül, a kedvenc tortám, amit valaha készítettem, a transformer formájú torta volt. Ez volt a legnagyobb és legjobb torta, amit egy showra sütöttünk. Egyszerűen eszméletlen volt!

tortacs9.JPG

N: Előfordul, hogy hibázol a konyhában? Odaégeted vagy elsózod az ételt?

B: Persze. A hibáidból tanulsz. Fontos, hogy be tudd ismerni, ha hibázol. Néha elrontom a tortákat, azt gondolom, máshogy kellett volna… Visszatekintve, nem lehet ezen mélázni. Mindössze annyit kell mondanod, hogy következő alkalommal más technikát alkalmazok, vagy módosítok a stílusomon. Előfordul, hogy otthon vagy és a gyerekekkel vagy elfoglalva, és arra leszel figyelmes, hogy a mártásod odaégett és valami nem úgy történik, ahogy eltervezted. De a nap végén meglátod, hogy a hibák nem rossz dolgok, addig amíg tanulsz belőlük. Egész életemben ezt éreztem, hogy tanulnunk kell a hibáinkból.

Nesze!Detti

 

tortacs8.JPG

Ha te is szívesen falatoznál, igaz, csak a szemeddel Buddy tortáiból, további infók és műsorok ideje itt: TLC Magyarország Facebook oldal:https://www.facebook.com/tlcmagyarorszagTLC honlap:http://www.tlctv.hu/

tlc még.jpg

 

tlc még.jpg

Műsorok júliusban:
Konyhafőnök: hétköznaponként 13:05-kor
Tortakirály: hétköznaponként 13:30-kor és 17:40-kor
A jövő cukrászai: szombatonként 20:10-kor

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr454631985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása