Nesze!szer

E-Sminksuli-Sminkre fel!

2012. június 19.

 

viva reni.jpg

Mit NE kövess…

A Cometen felvonuló sztárok példáján elmondjuk, szerintünk hogyan ne sminkelj, illetve milyen praktikák követendőek. Kezdjük a szőkeséggel, aki egy kisebb felfordulást okozott átlátszó ruhájával. Bár ruhája láttán is leesett az állunk, most a sminkjét vesszük górcső alá. Rossz hírem van, azt sem találta el. Házi készítésű sminknek tűnik, ami persze rendben van, ha jól megcsinálja az ember lánya. Ami a szememet szúrja, az a bronzosító használata. Majdnem egész arcát befedi, a szemöldök alá is került, ami nagyon jó praktika lenne, ha jó helyre tettevolna. Volna, volna… ezért jobb szakemberre bízni a fontos esemény előtti megjelenés összeállítását, kivitelezését. A bronzosító színe tízes skálán a mínuszt súrolja, ugyanis sárga, aranyban úszó lett tőle az egész arc. Nincs árnyékolás a szemhéjon, emiatt egy nagy pacának tűnik az egész. Ha még azt is nézzük, hogy a ruhához passzol-e… hát sajnos nem. A strasszokkal rakott ruhához túlzásnak tartok egy metálfényű sminket. Diszkrét csillogás visszaköszönhet, így viszont közönséges lett, semmint elegáns. Kár érte, kedves lány, de ez most valahogy nem jött össze.

 

comet gabi.jpg

 


Barbee és Tóth Gabi bevadultak. Gabi, szokásához híven rockosra vette a figurát. Megmutatta, hogy van visszafogottan ütős megjelenés. Bőr miniruhája nagyon jó kiindulópont volt, ehhez imádtam a sminkjét. Babás, mégis ellentmondást nem tűrő vadóc fekete körsatír, brutál méretű pillákkal. Buliba bátran hordjatok műszempillát! A tincseset a legegyszerűbb felrakni, ráadásul kényelmes is. Szóljatok, ha nem tudjátok a módját! 

 

comet barbee.JPG

 

Barbee földig érő csipkeruhájában dívává változott. Új, barna hajával hirtelen meg sem ismertük. Nagyon titokzatos lett, a szőke kislányból hirtelen komoly, egyben vagány nővé lett. Épp ezért a szája kapott hangsúlyt, amellett, hogy a szeme is erőteljesen árnyékolt. Szemén matt színeket vélünk felfedezni, ez passzol a highlightertől ragyogó archoz és a feltűnő színű ajkakhoz. Teljesen jó párosítások, személy szerint szeretem egy sminken belül a fényes és matt használatát. Mit tanulunk ebből a sminkből? Azt, hogy erős rúzs mellé is lehet erős a szem, ebben az esetben mindenképpen valamilyen semleges színt érdemes választani. Sötétbarnát, feketét satírozva és matt színnel puhítva.

comet linda.jpg

 

Király Linda óriási méretű hajkoronájához űrcica sminket kapott. Ez jutott eszembe, nem pejoratív, csak földöntúlinak érzem a stílust. Elsőként, szembetűnő narancs rúzsa viszi az egész megjelenést, isteni, ahogy a fekete ruha-fekete smink közül előtűnik és ragyog. Lindának amúgy is gyönyörű ívű ajkai vannak, vétek lenne nem hangsúlyozni. Ha a smink egészét nézzük, minden a helyén van: az arc árnyékolása, pirosítása, a szemsatír a halántékig ér és mégsem sok. Ne felejtsük el, hogy színpadra kötelező az erős smink. Ilyenkor az erős smink az általad erős sminknek nevezett smink minimum kétszerese – ha ez így érthető. Nem vastagságban értendő, tehát a maszkos hatást itt is igyekszünk kerülni, de mindenképpen nagyon jól fedő, gazdagon pigmentált alapozókkal dolgozunk. Van olyan, ami 15 órán át tart. Hétköznapra nem ajánlott, legfeljebb extra zsíros bőrűeknek, de nekik is csak alkalomra. Úgy tudnám leírni képekkel, hogy „rácuppan” a fejedre az alapozó: hirtelen sima, makulátlan bababőröd lesz, de vigyázni is kell, mert extra tartóssága miatt extrán szárít is.
Ennyit a sztárokról, most pedig irány a dolgos hétköznapok felé!

Nesze!Detti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr1004597534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása