Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel!

2012. június 06.

 



Mentamánia

Azt nem értem, miért hívják ezt a színt mentazöldnek, amikor a menta nem is ilyen színű.
Legfeljebb a mentaszirupos tejszínhabnak van ilyen színe. Zavarom ellenére engem ismegfogott a mentazöld, főleg akkor kattantam rá, amikor megtudtam, hogy auratisztító hatása van. Ti tudtátok? Lám, ha a divat ezotériával párosul, máris teljesen magaménak érzem.
Szögezzük le az elején, hogy ha menta színű ruhát viselsz, a sminkedben hagyd ki ezt az árnyalatot! Kérlek, kérlek, hogy ne fesd a szemhéjadat ugyanolyan színűre, mint a fölsőd, dresszed! Ennek szemszennyezés a neve, csak széljegyzetben mondom. A barack/lazac-menta páros csodaszép cukorlányokat varázsol belőletek, a lila is szuper hozzá, a sárgáról, szürkéről nem is beszélve. Sorolhatnánk. Inkább mondunk náhány szót a menta sminkről.

 


A klasszikus forma szerint teheted belső szemzugodba, a külső szemzug felé haladva
sötétebb árnyalatával, vagy egy másik színnel satírozva (pl. lila, vagy galambszürke). Amit
mi ajánlunk, hogy párosítsd bronzzal, így az épp partra sodródott sellőlány lehetsz, aki várja megmentőjét… ha csendesebb vizeken evezel, válaszd a legegyszerűbb megoldást: húzd tusvonalként, vagy az alsó pillasorodat satírozd vele. Attól se ijedj meg, hogy ez a világos mentaszín a tusvonal, a neon áradatban igazán fel sem tűnik. Érdemes odafigyelned, hogy életteli színt válassz, legyen tömör, vibráló. Habár ez egy pasztell szín, egyáltalán ne legyen fakó, és találd meg a saját árnyalatodat, különben sápadtnak tűnhetsz.


Ha az alsó szempilláid ívét szeretnéd hangsúlyozni, satírozz egy sötétebb mentazöld,
zöldeskék, vagy fekete ceruzát, és arra dolgozd a menta színű festékedet. Szerintem a menta színű szemhéjfesték legyen gyöngyházfényű, legalábbis minimálisan csillogó. A mattal elég nehéz dolgozni, és ügyes megoldásokat igényel a satírozásnál. Persze, ha nem tántorítasz a matt mellől, akkor válassz egy középárnyalatot, használd puhán a mélyítővonalba, az alsó szempillasor alá (az előbb említett módon), és ha már technikás vagy, az egész szemhéjadra is, de csakis tökéletesen satírozva a széleket.
Ritka megoldás, ám én előszeretettel használom csak a belső szemzugba. Képzelj magad elé egy meleg középszürke füstös sminket (amit persze hétköznap is simán viselhetsz), mentazölddel a belső szemzugban. Ugye, milyen csodálatos!
Akkor most irány a budoárod, és valósítsd meg az ötleteidet!

Nesze!Detti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr574567122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása