Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2012. március 25.

 

 

 
Boldog újévet! Nem, nem gajdultam meg, és nem is aludtál át kilenc hónapot. Pusztán arról van szó, hogy asztrológiai szempontból a Halak az év utolsó hónapja. Ez pedig azt jelenti, hogy ezen a hétvégén beköszöntött az új esztendő. Ám mégmielőtt teljesen átadnánk magunkat a Kos energiájának – erről jövő héten írok részletesebben -, keresztül kell mennünk egy mini-éven: a következő tizenkét napban ugyanis minden egyes nap egy-egy teljes hónapunkra lesz hatással.
Szombaton befolyásolhattad a Kos havát, vasárnap a következő hónapra, a Bikára lehetsz hatással, hétfőn az Ikrekre készülhetsz fel, kedden a Rákra, és így tovább. Ez pedig azt jelenti, hogy ebben a tizenkét napban különösen lényeges, hogy hogyan bánsz másokkal és önmagaddal. Ha kibírod, hogy a közel két hétben végig jókislány leszel, varázslatos esztendő vár rád.
 
A múlt heti útjelző kapcsán egyikötök azt kérte, írjak arról, miért van az, hogy időnként csupa jó történik velünk, és minden irányból támogató segítséget kapunk, amerre csak járunk. A Vayikra hete tökéletes arra, hogy mindannyian felkészítsük magunkat egy olyan évre, amely tele lesz olyan jelekkel, amelyeket ha felismerünk, útbaigazítást kínálnak nekünk. Ez a jelek mindig körülvesznek minket, de amikor túlságosan
el vagyunk merülve a saját bánatunkban, vagy óriásira fújunk fel jelentéktelen dolgokat, észre sem vesszük őket. Olyan ez, mint a  rajzfilmben, amikor a főhős vállán ott ül a kisangyal és a kisördög: az angyalka édes, cuki hangon beszél hozzá – „ne bosszantsd fel magad, nem éri meg”, „hidd el, rengeteget tanulsz majd ebből a kis fájdalomból”, és „naná, hogy képes vagy rá, hiszen bármire képes vagy”, az ördög viszont mérges, vaskos hangon. Ha nem hegyezzük a lelki fülünket, mindig a kisördögöt halljuk meg. Csak azok képesek arra, hogy kizárják ezt a gonosz kis hangot – amely azt mondja: „egyél csak még két szelet tortát, már úgy is dagadt vagy”, vagy „csekkold le a pasid kimenő hívásait, nem bízhatsz meg senkiben”, esetleg „üvölts csak rá a mamádra, úgyse ért a szép szóból” -, akik úgy gondolnak a bolygónkra,
mint a lelkük templomára.
 
 
Ezen a héten tehát a legfontosabb feladatod, hogy építsd a kicsi szívednek egy „imahelyet”. Ne érts félre, nem kell téglákat cipelned a hátsókertbe, és Madonna Like a Prayerjét énekelve megcsókolnod egy fekete Jézus szobrot. Ez a te személyes templomod a te háládból épül fel, és bármily hatalmas is, mindenhová magaddal viheted. Lásd meg mindenben, hogy mennyi energiát és pozitivitást képes adni neked. Lehet ez egy kis fa, amelynek a lombjára pillantva felismered, milyen csodálatos „munkát végez” a természet: velünk van a tökéletesség. Lehet egy anya, aki a villamoson utazva ráhúzza a takarót a kisbabája lábacskáira, nehogy megfázzon: itt utazik velünk az oltalmazó szeretet. De lehet egy mély levegővétel is, amely eszünkbe juttatja: élünk! Élünk, és amíg dobog a szívünk, mindig van választásunk. Te kire hallgatsz ezen a héten?
A kisangyalra, vagy a kisördögre?
 
Csodás hetet mindenkinek... és BUÉK!
(Amennyiben egyéb lelki útravalóra lenne még szükséged ITT kaphatsz Kristóftól!)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr604338955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása