Nesze!szer

Szépségverseny négy keréken: gyönyörű lányok, akiktől van mit tanulnunk!

2012. február 26.

 

 

 
 
Nem feltétlenül számolunk be minden egyes szépségversenyről, mert időnként mi is úgy érezzük, hogy Dunát lehet velük rekeszteni. Ám a hétvégén egy különleges eseményre voltunk hivatalosak: megrendezték az első kerekes székeseknek szóló szépségversenyt hazánkban, amire igen csak kíváncsiak lettünk. Az előzetes információk szerint itt nem jelentkeztek tömegével a hölgyek, és nem is volt országos közvetítés, de azért volt nyolc döntős, akik legalább annyira kitettek magukért, mint bármely két lábon járó szépség. (Gratulálunk innen is minden indulónak - le a kalappal!)
 
 
Ahogy az lenni szokott a csinos műsorvezető, aki jelen esetben Pataki Zita volt, bemutatta a zsűrit, majd sorban felvonultak a kifutón a lányok. Volt bizony aprócska koreográfia, felszabadult, és kevésbé természetes mosoly is, és míg máskor a fürdőruhás rész jelenti a fénypontot, itt a lányok akkor kapták a legnagyobb tapsot, amikor Zoób Kati estélyi ruháiban perdültek a színpadra. Azt is sikerült kiszúrnunk két fotós kolléga hóna alatt, hogy a lányok bár nem tipegnek odafent, hanem négy keréken gurulnak, még arra is figyeltek, hogy tűsarkúban üldögéljenek. Itt bizony kérem szépen minden úgy volt, mint a nagyoknál: smink, haj, köröm, ruha és persze a mosoly. Két fellépés között a lányokról készült kisfilmeket, valamint Caramel előadását nézhettük meg. Szokás szerint a zsűri nagyon nehéz helyzetben volt, de csak sikerült kihirdetni a győzteseket: különdíjat nyert Sáfrány Anita (29), második udvarhölgy lett Molnár Marietta (28), első udvarhölgy Melnyik Edina (19), királynő pedig Varga Katalin Eszter (26). Különdíjat vehetett át Lakatos Márk zsűritagtól Kovács Adrienn, aki azzal vívta ki kedvenc stylistunk figyelmét, hogy bizony 39 évével is simán felvette a versenyt a többi lánnyal.
 
 
Ahogy szokás az ilyen rendezvényeken, két falatka és egy pezsgő között próbáltuk mikrofon végre kapni a győzteseket. De míg a lányok a kollégák rohamát próbálták kiállni, addig mi megkérdeztük Pataki Zitát, hogy szerinte miért fontos egy ilyen rendezvény: „Azt gondolom, hogy nagyon jó üzenete van a nőiességről, és az életszeretetről. Alapvetően a derűben és a nyugalomban látom a nőiesség lényegét, és ezek a hölgyek, túl a saját tragédiájukon, élettörténetükön, pontosan ezekkel rendelkeznek. Ami példaértékű, azon nők számára, akik két lábon is ugyanezt sugározhatnák, mégis teli vannak problémával, rossz hangulatúak. A másik az életszeretet: sokan unalmasan, üresen, sémák közt élik az életüket, és csak akkor döbbennek rá, hogy másként is lehet, ha szembe jön egy baleset, vagy betegség. Az itt lévő hölgyek azt üzenik, hogy igenis éljünk minél tartalmasabban és boldogan, és egy tragédia után is van élet.”
A közönségdíjas Anita (harmadik kép),  egyike azoknak, akikre 2006. augusztus 20-án az óriási viharban rádőlt egy fa, és a baleset következtében kerekesszékbe került.  Azért indult a versenyen, mert szeretné, ha nem egy beteg embert látnának a kívülállók a székben, hanem egy nőt, aki épp úgy élheti mindennapjait, mint bárki más.
 
 

Mikor már kezdtük feladni, hogy a győztesből is kihúzunk néhány szót, akkor Kata utánunk szólt, így sikerült vele lelépnünk a kíváncsi tekintetek elől, és néhány szót váltani a kulisszák mögött (őt látjátok ezen a képen):  „Négy éve volt egy autóbalesetem. Természetesen a mélypontok engem sem kerülhettek el, de azt gondolom, hogy olyan a személyiségem, a lelkem, hogy egyértelmű volt: fel kell állnom, nem adhatom fel. Emellett a legfontosabbak ebben az időszakban a barátok voltak. A nőiességemet szerintem sose veszítettem el, a hétköznapokban imádom illegetni magam a tükör előtt, de nem nagyon sminkelek. Azért jelentkeztem erre a versenyre, mert az első helyezett nagykövetként felhívhatja a figyelmet a kerekesszékesek sikereire, eredményeire, valamint számomra a legfontosabb az akadálymentesítés. A jelenlegi média felhajtás kicsit furcsa számomra, de alig várom, hogy tehessek valamit a többi kerekesszékesért.” Arra, hogy a szépség mit jelent neki, Kata csupán ennyit válaszolt: „Természetesen fontos, mint minden nőnek, de számomra csak egy ugyanolyan eszköz, mint mondjuk a székem a közlekedésben.”

Nesze!Adri

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr334211216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. jegeket_bérleteket 2012.02.26. 19:43:00

Sajnos nem került be az első három közé, de ehelyt szeretnék gratulálni döntős részvételéért a 16 éves kora óta (14 éve) kerekesszékben élő, és szerintem csodaszép Almási Nikolettnek is.

beautyka 2012.02.26. 19:44:53

@jegeket_bérleteket:
De jó fej vagy - mi is gratuálunk innen is Nikolettnek!
süti beállítások módosítása