Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2012. február 26.

 

 

Barátságos arcot kérünk!
 
Barátkozz meg a dühöddel - és ezzel mulaszd el. De mi is a düh? . Mindannyian másként tekintünk rá: akad aki azt mondja, ő bizony soha nem veszíti el a fejét, majd éjszaka álmában tövig rágja a körmeit. Van, aki szerint egészséges, ha kiengedjük a gőzt, ám az örökös ordibálás valahogy mégis egyre betegebbé teszi. Azok vannak a legkevesebben, akik a dühöt képesek jelként értelmezni, elmerengeni rajta, tanulni belőle, és – ami a legfurcsábban hangzik – hálásnak lenni érte. Igen: ők vannak a legkevesebben. És mégis… ők azok, akik valójában soha nincsenek egyedül.
 
Ezen a héten nagyot fejlődhetünk! A csillagok állása mindannyiunkat próbára tesz, hogyan kezeljük a feszültségeket. A heti szakaszban – a Trumában - van egy történet, amely azt
üzeni nekünk: ha valaha építeni szeretnénk valamit, legyen szó egy otthonról, egy kapcsolatról vagy a karrierünkről, az ehhez való lelki és szellemi “epítőanyagot” már most, útközben magunkhoz kell vennünk. A következő hét napban könnyedén olyan helyzetben találhatod magad, hogy őszintén nem érted, miért nem épült még fel a szíved temploma, miért nem vagy boldog és elégedett. Mondhatnám úgy is, hogy a düh-katalizátor most szupererősen működik. Lesz, akinek ez tönkrevágja a hetét, és olyan is lesz aki elragadtatja magát a nagy idegeskedésben, és olyan döntéseket hoz, amely hosszabb időre, talán az egész életére megváltoztatja a sorsát. Velünk ez nem fog megtörténni. Miért nem? Mert miden olyan helyzetben, amikor legszívesebben nekirontanánk a fehérrépával a konyhában sertepertélő anyunak, vagy visítva kiutasítank a párunkat a hálószobából, emlékezni fogunk: a harag valójában nem más, mint egy üzenet. Azt jelenti: túl sokat foglalkozunk azzal, hogy biztosra menjünk, és azzal, hogy a dolgok úgy egészen pontosan úgy alakuljanak, ahogy mi szeretnénk. Ennek pedig van egy szép, kerek neve is: ego. Yehuda Berg, az “A szörnyeteg valódi” című kötet szerzője azt írja a haragról és féltékenységről szóló könyvében: “A düh nem más, mint az ego legerősebb megnyilvánulása.” Ha ugyanis nem kapunk meg valamit – legyen szó egy előléptetésről, vagy a reggeli kávénkról -, annak oka van:az Univerzum szerint nem állunk készen arra, hogy a miénk legyen." Változtatnunk kell a taktikánkon: talán többet kell dolgoznunk érte, talán hátra kell dőlnünk és átgondolni: igazán kell–e ez nekünk. És az is lehet, hogy egyszerűen csak valami jobbat tartogat nekünk az élet, mint amire azt hisszük, hogy annyira vágyunk. Amikor pedig mégis elborítja az agyadat a méreg, ne a szokásos módon reagálj rá: tányértörés, vagy magányos önmarcangolás helyett vedd úgy, hogy megcsöngették benned a kiscsengőt, ami azt jelzi, hogy ideje megfeletkezned a követelőzéseidről egy időre, és valaki másért tenni valamit anélkül, hogy elvárásaid lennének cserébe. Ha így teszel, biztos lehetsz benne, hogy a te vágyaid is hamarabb válnak valóra. Talán még ezen a héten...Bizony! 
 
Csodás hetet mindenkinek!
(Ha te is szeretnél heti vagy napi pozitív inspiráló üzenetet kapni: steinerkristof.com)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr404211828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása