Nesze!szer

De hol volt a stylist?

2012. február 26.

 

 

 

Éjszaka ismét felvonulnak a legnagyobbak, villognak a vakuk, mi pedig irigykedve nézzük a tévén keresztül a millió dolláros ruhák csillogását. Ám azért néha igen szép mellényúlásoknak is tanúi lehettünk már, mióta Oscar bácsika szobrát osztogatják. Az ott például Demi Moore... Reméljük idén sem kímélnek majd a ‘leleményes’ ruhakölteményektől, bár azért 10-15 éve igen más volt a divat is, biztos nevetnénk magunkon is rendesen, ha... De addig felemlegetnénk néhány kedvencünket, ami hát hogy is mondjuk: nem jött össze!

 

 

Hilary Swank 2003 - Christian Dior

 

Ez most egy koktélruha, estélyi vagy egy partigönc? Ha az átlátszó felső résztől megszabadulna még mindig jobb lenne egy fokkal, de még akkor is ott lenne a cipő, ami inkább hasonlít egy római sarura, mint egy szandálra. Végezetül, Hilary, néha sminkeld ki magad egy olyan eseményre, mint az Oscar Gála, egy évben egyszer nem nagy kérés.

 

 

 

 

Amanda Seyfried 2009 - Valentino

 

Ezzel a Valentino ruhával semmi baj nincsen, kivéve egyet, hogy Amanda viseli. Amanda aranyos, 155 centijéhez minden ruhahossz passzol, csak a bokáig érő nem. Mentségére legyen mondva, sok színésznő társával ellentétben, ő legalább próbált illően megjelenni ezen a jeles eseményen, de mennyibe telt volna neki húsz centivel hosszabb ruhát választania? Így csak összenyomta az alakját, amin már a magassarok sem segíthetett.

 

 

Cher 1986 - Bob Mackie

 

És komolyan gondolta. A mesés alakot látni persze benne, de... Ezért a ruháért külön Oscar-díj játhatott volna, amit a közönség szavazhatott volna meg. Eleve - szerény véleményünk szerint - a fekete inkább koktélruhához és nem nagyestélyihez való szín. (Illetve sokszor lesz temetői bálozó jellege...) Jelmezbálba is csak bátraknak ajánlanánk ezt az outfitet, domináknak viszont kötelező! Szerintünk ezzel mindent elmondtunk.

 

 

 

Faith Hill 2002 - Versace

 

Over the Rainbown. Over! Faith Hill úgy döntött, inkább magára rántja a szivárványt, ezzel a döntésével pedig csak arra futotta, hogy a legrosszabb ruhák között szerepelhessen szegényke, valószínűleg, amíg Oscar Gála lesz a világon. Őszintén: kinek hány perc kellett ahhoz, hogy észrevegye az énekesnő kék szandiját is? Na, nem látjátok?

 

 

 

Geena Davis 1992 - Ruth Meyers and Bill Hargate

 

Ha a feketét előbb leszóltuk, úgy a fehérhez már nem nagyon tudok mit hozzáfűzni. A ruha maga még egy erősebb idegzetű vőlegénnyel az oldalán elmenne egy menyasszonyi ruhának is, a kesztyű kuka, a feket pánt pedig a tervezőpáros zseniálisnak hitt ötlete lehetett, így kompenzálva a fekete harisnyát. Pedig van benne fantázia: kesztyű, harisnya és pánt nélkül például: egy szép óarany színben.

 

 

 

 

Jennifer Lopez 2010 - Armani

 

Eddig irigyeltük Lopez kisasszony kerekded fenekét... De ebben a púderszínű ruhában inkább sajnáltuk szegényt. Hát nem tanította meg az anyukája, hogy egy ruhában órákig kell pózolni a tükör előtt? Ezek a hasznos percek nem csak az ego növelésért vannak, hanem például egy ilyen póz felfedezéséért, amiben egyértelműen látszik, ezt a ruhát NEM nekem tervezték! A kevesebb néha több...Ruhában is!

 

 

 

Tyra Banks 2000 - Vera Wang

 

Ez a darab késztethette Vera-t arra, hogy inkább a menyasszonyi ruhákban élje ki tehetségét. Tyra Banks kislány kora óta arról álmodott, egyszer majd kecsesen sétál a vörös szőnyegen, Csipkerózsika jelmezben, kezében egy miniatűr, virágos tatyival.. Hát, nem az a dög maca feeling, akit az utóbbi években karakterként építettek belőle... Lehet, hogy akkor még az elveszett kislány feelinget érezte követendőnek? 

 

 

 

 

Uma Thurman 2004 - Dior

 

Egy köntös. Egy piszok drága Dior köntös. Ebben sikerült megjelennie Uma-nak 2004- ben az Oscar Gálán. Az a mellényszerűség azzal a kék szalaggal a köntöst feldobná, az estélyit viszont hétköznapivá tette. Legalább ő nem akart egy menyasszonyra hasonlítani, csak valami olyasmit sugall: ‘Hé, nekem nem kellenek az uszályos göncök, egy köntösben is szép vagyok.’ Ő szép, de a ruha...fátylat rá!

 

 

 

Björk 2001 - Marjan Pejoski

 

Björköt sem a ruháiért szeretjük, ami neki még bók is lehet, de ebben az összeállításban a zenei tehetség sajnos nem jelent piros pontot. Félelmetes ruha, egy hattyúfej lóg a mellére, ez soha nem zavarta? Mondjuk vagány! Az alakját egyáltalán nem lehet kivenni, most karcsú vagy széles a csípője, esetleg fogyhatna fenékből? Passz. És mivel ő sem egy 180 centis modellalkat, a térd alá érő - néha fölé - szoknyarész csak egy hobbitot csinált belőle, a bokájánál a szandál pántja pedig kicsit belesüpped a husiba. De a fintora isteni, komolyan, ez állati jó! (a liba miatt egészen biztos bünti lenne most már az eu-ban...sic!)

 

 

 

 

Angelina Jolie 1986

 

És egy bónusz a végére. Angelina Jolie kislányként is sétafikált már a vörös szőnyegen. Egy igazi szűzies leányka imidzsével, amire 86-os ruhája igencsak rásegített. Akkor még nem sejthette, hogy azok a szemek, és dús ajkak egyszer majd szexszimbólumot faragnak belőle, apukája sem hitte szerintünk... vagy de? Az biztos, hogy ma neki lesz a legtrendibb kiegészítője. Brad Pittnek hívják (köszönjük a zseniális mondatot M. K.-nak). És viszont. Jó mozizást nektek is! 

Nesze!Livi

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr674210819

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 84. Oscar - 2012: Minden idők leggyengébb felhozatala 2012.02.26. 22:56:46

Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy 2012 az az év, amikor az Oscar-díj mint olyan abszolúte nívótlanná vált. A filmek, a színészek, a jelöltek között annyi negatív meglepetés van, hogy azt számon tartani felsorolni is nehéz. Minden tiszteletem Mel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lutria 2012.02.26. 20:03:20

Az a poén hogy ezeket a ruhákat pont stylistok tervezik de persze elfogultak a saját agyszüleményeikkel és szépnek látják őket -amíg 10 másik hozzáértő és a sajtó le nem húzza őket de persze akkor sem vallanák be nyilvánosan hogy melléfogtak.

one armed scissor 2012.02.26. 20:29:46

Björknél az extrapoén ezen a képen épp nem látszik: a tojás alakú retikül. wow

Pinka-Panka 2012.02.26. 20:31:29

Nem akarok messze menni, de a mieink se egy nagy durranások. Nálunk is katasztrofálisan öltöztetnek, szép műsorvezetőket fel.

hóhóhó 2012.02.26. 21:20:49

A fellépő hírességek szerintem szintén azon szórakoznak, hogy milyen botrányos a kinézetük, mégis figyel a közönség rájuk. A hétköznapi életben, egy- két kivételtől eltekintve öltözetük, átlagos.

evicacica 2012.02.26. 22:51:55

Kimaradt Tilda Swinton és Helena Bonham Carter :) szerintem ők ketten + Cher és Björk akik igazán adják. Imádom mindet :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.02.27. 07:57:53

Számomra az az undorító, ahogy a cikkszerző leszól mindenkit.Bocsika, feltudsz mutatni valamit amit elértél a divatszakmában, vagy csak a fikázáshoz értesz?

beautyka 2012.02.28. 10:05:31

@batgirl:
Természetesen a szerző nem csak rosszat tud mondani, mutatja a tegnapi Oscar post is.
süti beállítások módosítása