Csodálatos a lakásból nézni a szépséges havazást. Jelenleg nálunk épp 45 fokos szögben esik. Így gondoltunk is egyet és forró csoki gyártásba kezdtünk. Ez az egyik kedvenc receptünk, egyszerű - és kedves közhellyel élve: nagyszerű. Mellé mondjuk egy Fábián Janka könyv, a Tűsarok vagy egy epizód nosztalgikus Dallas dukál és Clayton Farlow...
Hozzávalók az alaphoz: fél liter tej (ne a soványat vedd!) és 100 gr 70 %-os étcsokoládé. Törd össze a csokit első körben. Melegítsd meg a tejet, majd szép lassan add hozzá a kis barna finomságokat. Kevergesd közben, nehogy baj legyen belőle! Ahogy felforrt, már húzd is le a tűzről. Ez volt az alap. Ha extrázni szeretnéd, estére kerülhet bele egy-két csepp rum is. Napközben fahéjat ajánlanánk fűszerezésként, esetleg pici narancs aromát, de jöhet egy kis lekvár is, nekünk ez is bevált. Ha van tejhabosítód, kicsit megdobhatod az állagát vele a végén és egy nagy gombóc tejszínhab is adja a jóságot bele. Ám akár a tej egy része helyett használhatsz tejszínt is. Hmmm... Fini! Te hogy készíted?