Nesze!szer

Tudom, mit ettél tavaly nyáron...

2011. november 27.

 

 

Az előadás, amit most láttunk csak, nem idei. Ismeritek a TED-et? A világ legnagyobb koponyái tartanak beszédeket és fent is van az oldalukon (itthon is volt már TED konferencia). Zseniális gondolatok, tényleg. Érdemes megnézni néhányat, az Eat, pray and love szerzője például teljesen érthetően és viccesen beszél a kreativitásról, de költőtől atomfizikusig mindenkit megtalálsz. Na, ennyit elöljáróban. A lényeg, hogy ez egy tavalyi előaadás az általunk igen kedvelt Jamie Oliver-től. Elég nagy becsípődésünk, hogy egyáltalán nem tudjuk, mit eszünk meg, ha a közért polcáról leemelünk egy terméket. Minden tartalmaz mindent, az ice tea kókusz akármit, az E-ket pedig ne is soroljuk. Gyakran már az alsós gyerekek is teljesen elhízottak és chips van vacsorára... És akkor az az leszel, amit megeszel elvet nem is említettük. Aztán csodálkozunk, ha az egészségtelen életmód miatt a csodálatos egészségügyben kell sokaknak töltenie hosszú heteket. Sajnos. (És akkor az elhalálozások okáról nem is emlékeznénk meg, az Schobert Norbi szakterülete.) Ezért is figyelünk minden olyasmire, ahol tetten érhető, mit eszünk és igyekszünk ételt tartalmazó ételeket fogyasztani persze, de nem mániákusan.   (Ezért kedveljük olykor az őstermelőtől való vásárlást, meg az egyik éttermet is ezért komáljuk a Váci utcában, Paul's Bistro - mert a frissen a piacról náluk nem rizsa csak...).

Vasárnap estére talán belefér nektek is a fél órás előadás megtekintése, ezt gondoltuk. Jamie elég tanulságosan szemlélteti a dolgokat. És le a kalappal a kezdeményezése előtt. De nem hablatyolunk tovább, nézzétek meg inkább! A TED oldalán magyarul is megtaláljátok, alul kell beállítani! Jó étvágyat hozzá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr603415005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása