Nesze!szer

A luxus diszkrét illata Budapesten

2011. október 26.

 

 

Meghívást kaptunk. Az egykori Opera Patikába. Szerettünk anno nagyon, a patináns hangulatot, a hajunkat leordító kiszolgálást. Így, szettben. Aztán bezárt.

Ám most csodaság keletkezett a helyén. Luxus parfüméria. A héten nyílt, mi tegnap este jártunk ott. Nem a strasszköves, Armani és Gucci feliratos pulcsit viselő, hirtelen meggazdagodtak világa, hanem azoké, akik igazán értik és érzik a luxust és igényük van rá. A mesteri kiszolgálásra, a tradíciók tiszteletére, a dolgok megbecsülésére, a minőségre. Találsz itt parfümöt, amelyet még Viktória királynőnek készítettek, de olyan is van, amelyet a Henessy-család sarja kreált - nem konyakból. Próbálhatsz New York különböző részei által inspirált illatot, (a China town ihletténél azért elnyomtuk egy szolid kacajt magunkat, mert a honi öccá tojászos risz jutott eszünkbe). Vételezhetsz illatosítót otthonodnak, olyat is, amely egy diszkrét függönyrojtba van rejtve, a tengerpart hangulatát visszahozó lakás parfümöt, Baudelaire "szagot", de akár 240 ezer forintos illatcsodát is. A tulajdonosok tudják, mit csinálnak, hisz Bukarestben van már két ilyen szépséges üzletük. Az illatok New York, San Francisco, Olasz- és Franciaország híres alkotóitól jönnek. Az Opera Patika berendezése megmaradt, hisz eleve örökségvédelem alatt áll. Madison a hely neve, olyan, mintha nem is itthon lennél.

Jöjjön egy szippantás a jóból, az Andrássyról, Soós Andrea képzőművész barátnőnk fotóinak segítségével. Inspirálódjatok, mi is azt tettük, meg is csapott bennünket kicsit a luxus illata... Vagy a Moet pezsgő volt az?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr183330797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása