Nesze!szer

Művészi hadsereg: Mike Leavitt

2011. szeptember 23.

 


Mike Leavitt amerikai művész agyából pottyant ki az a formabontó ötlet, hogy a számára unalmassá váló mindennapi művészetet feldobja. Emellett a fiatalember egy művészeti cég vezetője is, ami a szobrászattól a festészeten át az építészettel és az animációig bezárólag mindennel foglalkozik. A brooklyn-i Pratt's művészeti intézményben töltött idő alatt álmodta meg az ő kis művész hadseregét, aminek a lényege az volt, hogy olyan katonákat, játékbábukat alkotott meg, akik átvehetnék a Földön az uralmat (persze átvitt értelemben). A katonák között megtalálható volt Van Gogh-tól Tupac Shakur-ig mindenki. Ezek segítségével stop-motion technikával készült rövid animációkat készített. További érdekes projekteket készített a későbbiekben is, ilyen volt például a "Hip Hopjects", ami a 80-as években nagy divattá vált különböző edzőcipők másainak elkészítése volt. Egy másik munkája pedig a "Penny Places" nevet kapta, ami az utcán talált egy centesekről (szerencse érmék) szól. Ezekre a picike érmékre ráfestették azt a helyszínt, ahol a pirinyó fémdarabkát találták.

 

A mostani húzása, ami miatt mi is írunk róla, néhol igen provokatív és formabontó. Az az ötlet pattant ki az úriember fejéből, hogy ismert kortárs művészek figuráit készíti el, a személyek jelleme, valamit egyéni munkássága alapján. Az alsó duci például Takashi Murakami. Mi most a három kedvenc képünket mutatnánk be, az első a meghökkentés céljából szerepel. Ti mit gondoltok?

Nesze!Nóri

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr673251632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása