Nesze!szer

MAC őszi-téli trendelő

2011. augusztus 29.

 

 

Vámpír csókolta történet. Ez hangzott el az előadáson az egyik trend jelzőjeként. Azt hiszem itt kapott el a gépszíj, mondjukmár izgatott voltam az első filmkockák láttán is. Bizsergető érzés belesni a kulisszák mögé. Az őszi-téli MAC trendek exkluzív prezentációján jártunk. Semmi cécó, ez a konklúzióm. Az irányvonalak a megelőző évek mentén haladnak, ám az idei trendek sűrűbbek. A natúr sem az eddig megszokott, bár áttetszősége marad, kifinomultabban kivitelezett, és szinte tapintani lehet a hatását. Vonzza a tekintetedet, és a szívedet is rabul ejti. A fő jellemző a sejtelmesség. Kevés a határozott kontúr, a színek összemosódnak, a textúrák keverednek. Az inspiráció a természet, és persze a múlt. Ahogy a MAC-től eddig megszokhattuk, négy irányzatot mutat minden szezonra. Kettő hordható városit, kettő kifutóra valót, persze ügyesen ezeket is meg lehet jeleníteni egy szombat esti partiban. Lássuk a trendeket külön-külön.
MOD-ERNIST
A hatvanas évek vibrálását high-tech formában alkotja újra. A fényes szatén és a matt egy sminken belüli használatával játszik. A szemhéjak és az ajkak is nedvesen csillognak, a műszempillát előszeretettel használja. Ha mégsem teszi, csillagszeművé varázsol minden leányt, a festéket nem sajnálja. Az ihletet Twiggy adja, az ő babaarcát hozza vissza a modern nőknek. Az alapozás természetesen láthatatlan, a bőr előkészítésére helyezi a hangsúlyt. Korrektorokat használ a bőrhibák, apró ráncok eltüntetésére, áttetsző púderekkel fixálja azt. A vakolat-hatás abszolút kerülendő! Ragyogó bőr és ragyogó textúrák jellemzik, a fény az arc minden részén megjelenik: a szemhéjon, ajkakon és az arccsonton is, akár mindhárom területen egyszerre. Szívesen nyúl a bézs színekhez, de a narancs és a rózsa árnyalatait is használja, szemre, szájra egyaránt. Kecses tusvonalakat húz. A szemöldök természetes marad. Rakd le az ecseted és dolgozz az ujjbegyeddel, érezd a textúrák különbözőségét.
DISCO-TECH
Kísérletezz! Ne félj a színektől, szemhéjad és rúzsod lehet ugyanolyan színű és erősségű. (Fenti kép.) Játssz az árnyalatokkal, fejezd ki magad a színek segítségével. Légy egyéniség, találd meg önmagad. Viselj bátran pirosat és pinket a szemed körül, ne félj, nem lesz nyuszi szemed. Adj kontúrt feketével, máris a nőiesség rejtelmeit tudó gésa leszel. Csavard a pasikat az ujjad köré a tekinteted segítségével, vibrálj, érezd az energiád. Párosíts szokatlan színeket, dolgozz a kék árnyalataival, fűszerezd zölddel. Rakd egymás mellé az aranyat és a feketét, akár a szemeden, vagy fekete szemfestésedhez használj aranyló rúzst. Túlozz, lengj ki a szélsőségeid felé, merj különbözni, legyél sokszínű és a legragyogóbb! A fő jellemzője a magabiztosság.
TOUGH-LOVE
Csintalan, rakoncátlan, egyben kemény és szigorú. A női és férfi mivolt egyidejű
megjelenítése. A grunge-sikk írja le a legjobban. Koszosnak nem mondható, mégis egyfajta igénytelenség lengi körül, ami a hanyag eleganciát juttatja eszünkbe. Van is, nincs is. Odateszi, mégsincs ott semmi. A satírok a belső szemzugban a szemöldök felé haladva rejtélyes tekinteteket adnak, a szempillafestés mellőzése erre rátesz egy lapáttal. Mint az árny, akit elsuhanni látunk magunk mellett, pedig tudjuk, hogy nincs ott senki. Lecsupaszított arc, csillogó bőr, csontosítás, meztelen ajkak és hangsúlyos szemek. Az amazon, aki harcolni akar. Tudatos csaj, aki az erejével tisztában van. Vörös ajkak, határozott, erélyes szemöldökök segítenek a hatás elérésében.


AMBER-GRIS
Alkoss hangulatokat. Használd az alkonyat színeit. Fedezd fel a költői oldaladat, merülj bele a művészkedésbe. (Második kép) Legyél önmagad múzsája. Használd itt is az ujjbegyedet, nem baj, ha tökéletlen lesz a végeredmény. Ez az elmosódás adja majd sminked érzelmességét. Légy impresszionista művész: jelenítsd meg a pillanatot, fesd meg a fényt, ábrázold a benyomásaidat. Ne tudd, csak érezd mit fest a kezed, hagyatkozz. Magadra, a bensődre. Érzékenységedet fejezzék ki az árnyalatok: szürke, rózsa, borostyán, rozsda, okker, homok,sárga, levendula. Az arcbőr színei ezek, puhán elmosódva. Rakd egymás mellé vagy egymásra ezeket a tónusokat. Visszafogott színek a szemeken és a szájon, mégsem egyszerűen friss vagy romantikus. A nagyvárosi nő stílusa. A lágyságban az erő.

Nesze! Detti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr843187117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása