Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel!

2011. augusztus 15.

 

Legyünk tekintettel a buja időjárásra!

Nem tudok az időjárástól elvonatkoztatni. Visszatért a nyár, és bizony ez a jókedvemre is hatással van. Nagyon élvezem a napsütést, az esti melegben tett sétákat, a színes szandálokat, lenge ruhákat. A sminkem készítésénél óhatatlanul is a strand jut eszembe, ígybiztos, hogy csillogó, üde, sokszor bronzos szemre- és arcravalók után nyúlok, úgyhogy ha a munka a négy fal közé szorít, akkor is a vízparton érezhetem magam. Menjünk együtt a strandra!
A bázis terméked legyen most egy irizáló pigmenteket tartalmazó krém. Ez természetes ragyogást kölcsönöz a bőrödnek, egyúttal optikailag csökkenti az apró egyenetlenségeket. Különösen azoknak a hölgyeknek, lányoknak ajánlott, akiknek a bőre valami oknál fogva fakó, szürke, élettelen. Nekik elsősorban a mosolygást, napi 2 liter vizet, a dohányzás mellőzését és – szezonálisan – sok lédús barackot ajánlok. A szakmai tudásom alapján pedig az előbb említett krémet, ami az arcbőrt hamvassá, élettelivé varázsolja. Általában rózsásan vagy aranyban irizálnak, semmiképpen nem ezüstösen, fémesen. Használd az egész arcodra, mint egy normál hidratáló krémet, vagy csak bizonyos területekre: a szemöldök fölötti részre, orrnyeregre, állra és természetesen az arccsontodra. A legkiállóbb részeken, vagyis az arc élein csillan meg a fény az arcon, ezért ha máshová nem is raksz, nem baj, úgy is ragyogni fogsz. Ezután jöhet az alapozód, csakis egy könnyű állagú, vagy ha a púder mellett voksolsz, jöhet az ásványi púder egy vékony rétegben. Természetesen találsz olyan alapozót is, amiben már benne van a színezőanyag, ezek szaténfényűek. Bőrápoló vitaminokat és faktorokat is tartalmaznak. A csillogás mértéke vagy a fedőképesség szerint is választhatsz. Ezt a fajta alapozót inkább normál vagy száraz bőrűek használják. Fixálásra nem feltétlenül van szükség, a púder mehet egyéni érzés alapján – a száraz bőrűek bőre jobban beissza majd az alapozót, nekik jót is fog tenni egy kis plusz hidratálás. Csak egy átlátszó, ultrakönnyű púdert használj, nehogy lemattítsd az arcod. A két termék (ragyogást fokozó bázis és szaténfényű alapozó) egyidejű használatát nem ajánlom, akkor már sok lesz a jóból. Tudjátok, mindig csak sejtetni kell! A tökéletesítést igénylő területekre korrektort használunk, de ha már ennyire csak láttatunk, és nem elfedünk, mutatunk nektek egy új terméket. A kozmetikai piacon már régóta szerepel, mi még csak érintve beszéltünk róla. Ez az ún. „highlighter”, amely korrektorként funkcionál, illetve a korrektort igénylő területeken használandó, úgy, mint szem alatti karikák, nevetőránc, orrcimpák alatti ív, szemöldök alatti rész. A highlighter magyarul így hangozhat: kiemelő, világosító. Jegyezd meg, ez nem fed, tehát a sötét karikákat nem fogja eltüntetni.

A harmatos kinézet jó szolgálója, valamint a vékony bőrű, esetleg idősebb, ráncosabb bőr jó barátja, viselése pihe-puha érzés. Gondolj anyukádra is, szeretni fogja! Amikor megvagy az arc fényesítésével, jöhetnek a szemek. Ha szereted a krémes bázist, hajrá, adj alapot és növeld a tartósságot. A mozgó szemhéjadra egy világos gyöngyházfényű szemhéjfesték kerüljön, ebből tehetsz a szemöldök alatti részre is. Ha odafigyelsz és ügyesen kihagyod a mélyítőívet, nem szükséges külön árnyékolnod, hiszen az bőrszínű marad. Arra is figyelj, hogy nehogy az egész szemhéjadat, a pillatőtől a szemöldökig kifesd ezzel a világos porral, az közönséges hatású lenne. Ha precizitásod győz, a mélyítőív középső részére egy laza mozdulattal tegyél egy réteget a natúr, barna színű festékedből. A felső pillasor tövében kontúrozd a szemed, akár a szokásos meleg barnával, de ha egy mély padlizsán lilával dolgozol, a szín nem fog látszódni, azonban világítani fog a szemed. Főleg a kék vagy a zöld szeműek játszanak vele bátran, persze a barna szemű bocik tekintete is elbűvölő lesz tőle. Ezzel a kontraszttal kihangsúlyozzuk a szemhéjfesték ragyogását és persze kifejezővé tesszük a szemet. A belső szemzugot se feledjük, vétek lenne kihagyni! Világosabb, elefántcsontszínű vagy aranyló színnel emeljük ki ezt a területet is. Az alsó belső szemhéjadat, tehát a vízvonalat fehér ceruzával világosíthatod, ez nagyítja a tekinteted. Szempillafestés, szemöldökigazítás a szem körüli utolsó teendők. Pirosítóként válasszunk ugyancsak fényeset, mi mást! Az arccsontra dolgozz belőle egy finom réteget. Másik lehetőség, hogy egy matt pírral a csont alatti területet árnyékolod és kész is vagy. Hogy lehet ez? Úgy, hogy a ragyogást fokozó bázisodból az arccsontodra is került, így a fény adott, illetve a szaténfényű alapozód is csillog, más termékre nincs is szükség. Ám, ha nem elégszel meg ennyivel, hiszen mindig van tovább, akkor egy fényes púderrel emeld ki arccsontodat, igazán nagyvilági külsőt varázsolhatsz így magadnak. A bátrak rakjanak ebből még az orrnyeregre és a felső ajak sarkának V részére, a kecses ívek így kerülnek előtérbe. Natúr ceruzával formázd az ajkakat (opcionális), egy szájfénnyel szaladj át a száj egész felületén. Indulhat is a bókáradat, hisz’ az ajkaid csókra csábítanak.
Fülledt napokat kívánok!

Nesze! Detti

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr83155329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.08.16. 11:03:56

És miért e-smink??? Hol van benne az informatika?

beautyka 2011.08.16. 11:40:27

@TrueY:
így túl a negyvenedik részen érdekes a kérdés. Mivel neten megy a suli, erre gondoltunk...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.08.16. 13:26:24

@beautyka: Bocs, így már érthető. :)

Bevallom nem vagyok rendszeres olvasó. Becsöppenve kicsit furcsa volt. ;)

beautyka 2011.08.16. 15:28:28

@TrueY:
semmi gond, további szép napot, éljen a nyár!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.08.17. 09:07:26

@beautyka: Hát igen. Eddig összesen 1 hét volt a nyár. De nem sikerült a szabimmal eltalálni. :)

beautyka 2011.08.17. 23:32:37

@TrueY:
hát, óriási mázlista, aki a szabijával pont eltalálta az idei minimál nyarat

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.08.18. 09:54:47

@beautyka: Jaja! Nekem egyszer Írorszában volt ilyen élményem. A nyár 3 nap volt és pont egy 3 napos rock koncerten voltunk ekkor. Szép volt!

beautyka 2011.08.18. 10:07:04

@TrueY:
legalább nem fáztatok hajnalban...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.08.18. 13:43:28

@beautyka: De. Sajnos hajnalban hideg volt és nem volt hálózsákom. :)
süti beállítások módosítása