Nesze!szer

Marilyn, amikor még Norma Jeane volt

2011. augusztus 07.

 

 

 

Ismerős ez a hölgy? Nem igazán, de mintha.... Igen, ő Marilyn Monroe, csak  a kép készültekor ezt még ő sem tudta magáról. Ekkor Norma Jeane Baker-nek hívták (egyébként Norma Jeane Mortensonként született). Kamaszként hagyta ott a gimnáziumot és ment hozzá Jim Doughertery-hez, aki a háborúban Kaliforniában állomásozott a Catalina szigeten. Így asszonykáját is vitte magával 1944-ben, Norma is dolgozott hadianyaggyárban. A frigy igen rövid volt, hisz a fiatal lánynak fogalma sem volt, mit is szeretne, kicsoda is ő valójában.

 

 

A hadsereg egyik fotósa fedezte fel és kezdte fotózni őt. Innen már jobban ismerjük a történetet, hisz szexszimbólum lett belőle, színésznő és hát az elnök kedvese is.

Amikor később megkérdezték tőle egy interjúban, hogy boldog-e, ezt válaszolta: boldognak tűnök? Majd elmondta, olyan gyerek volt, akit senki nem akart. (Apját nem ismerte, az édesanyja az ő 5 esztendős korában elmegyógyintézetbe került.) Aztán a magányos lány ráébredt, hogy megvalósíthatja az álmait - folytatta anno a Life interjúban. Marilyn Monroe lettem - mondta.

A Catalina-sziget múzeumában tegnap nyílt kiállítás mind azokat az emlékeket őrzi, amelyek ott tartózkodása alatti időszakát jellemzik. Levelek, fényképek, amikor még Norma Jeane volt. Amikor még nem tudta, hogy egyszerű, barna hajú lány helyett nemsokára minden idők egyik legfeledhetetlenebb szőke bombázója lesz. Ez a keserédes Hamupipőke sztori eleje.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr263131927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Liquid_Night 2011.08.07. 20:59:01

Már ne haragudj, de 3 fénykép, pár sor...mi ez? :)

Fekete Sámuel 2011.08.07. 21:40:55

Szegény kis Norma.

Jó csúnya volt.

HUpakolas 2011.08.08. 08:24:50

Aki sunázná, annak megjegyzem, hogy ez már durva nekrofília.
süti beállítások módosítása