Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel!

2011. augusztus 01.

 

 

Nem kell a púder…

…csak ha ruháid és sminked színeiben viseled. Isten ments a vakolatnyi rétegtől, az
arcbőrünk utálja. Főleg nyáron, a nagy melegben, ami most nincs, amúgy meg párás időben sem esik jól, leginkább olyan érzés, mintha egy zacskót húztak volna a fejünkre. Levegőt sem kap az arc, a pórusok (és nem a póLusok!) bár el nem tömődnek, de tuti légszomjaznak.
Szóval a púdert félre tettük, leginkább a kompaktot, ami tömörségével kiszárítja a bőrt,
ami pedig okosan elkezdi magát visszazsírozni, amit mi újra lepúderezünk… ördögi kör.
Egyszerűbb megoldani két lépésből: hidratáló krém vagy gél, majd, aki púdermániás, nyúljon az ásványi púderek után. És most jön a lényeg! Elő a púderszínekkel! Igen, színek ezek is, csak a puhább fajtából. Szomorkás időben a hangulatunkat legjobb egy élénk színnel feldobni, mégis van, akinek semmi kedve harsogó pinkbe és citromillatú sárgába öltözni. Inkább választ egy meleg tejeskávéra emlékeztető barnát, vagy egy gyengéd rózsaszínt, ha már az időjárás ilyen kegyetlen. Persze itt is az összjáték a lényeg, figyelj a harmóniára. Nem kell csak barnákban gondolkodnod, mit szólnál egy pasztell tengerzöldhöz, vagy egy bájos mályvához? Leginkább a kedved határozza meg a sminked, ne az olyan megkötések, miszerint X szemszínhez nem áll jól Y szín, vagy bizonyos színű ruhához csak így, vagy csak úgy sminkelj. Ugyan már! Ami jön, azt tegyük. Egy dolgot tényleg ne tegyél: a színt ne kend a szemöldökig, a szemhéjránc és szemöldökcsont környékén kezdd el a satírozást, hogy ne maradjon határozott vonal. Ha melegíteni szeretnél a tekinteteden, nyúlj barnákhoz, szaténfényű karamell, selymes csokibarna, matt bronz, mézbarna, mind igéző. Hozzá barna ceruza a pillatövekbe, és ha még a vízvonalra is teszel, dögleni fognak utánad a pasik – a nők is, csak ők az irigységtől. Ezekhez kiegészítő színként használhatsz izgalmas narancsot, akár a szemedre téve, vagy rúzsként, ha a visszafogott sminket szeretnéd megtörni egy feltűnő részlettel. Szerintem itt kezdődik a sminkelés játékossága! Mindent szabad, a kivitelezés mindig egyéni! Natúr szemhéjpúderek használatakor nem kell ugyanazon a vonalon maradni a smink többi részénél, persze az is gyönyörű, amikor a láthatatlan smink mellé egy hússzínű szájfény csillog az ajkakon, így porcelánbaba másod tekint vissza a tükörből.
A napi ajánlatunk tehát: korrektor a szem alá, természetes alapozás, puha színek a
szem köré, amik kedvessé teszik a tekintetedet, például: mályva a mozgó szemhéjra, a bőrszínedhez közeli barna a mélyítőívbe, barna ceruza a felső és alsó szempillatőbe, amit el is satírozhatsz. Az alsó szempillák alá rakj a ceruzára a mélyítőívben használt barnából, majd ki-ki kedve szerint húzza át a vízvonalat is. A barna pillák visszafogottan hangsúlyoznak, a málna szín az ajkakon szenvedélyt ébreszt. Arcpírként elég egy laza árnyékot alkotni az arccsont alá, vagy némi üde színnel élénkíteni, de a hangsúly most a szemen és az ajkakon legyen.

Nesze!Detti

(illusztráció: the cherry blossom girl)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr143116833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dettó 2011.08.02. 15:46:42

A vízvonal az alsó szempillasor fölötti rész, a szem belső vonala. A szempillatövek után található, a szemgolyó felé eső részen. Ha kicsit lehúzod az alsó szemhéjad, egy bőrszínű vonal lesz látható.
süti beállítások módosítása