Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel!

2011. július 25.

 

 

A tökéletes ajakfestés
Amint múlt héten olvastátok, az ajkak ápolása a tökéletes rúzsozás alapja. Csakis egyenletes felszínű, rugalmas ajkakon mutat a rúzs. Ha mégis kiszáradt a szád, használj inkább szájfényt, mindenekelőtt pedig ajakbalzsamot. Ha mindezt megtetted, első lépésként egy ún. ajak-bázissal kend át ajkadat, úgy, mint amikor a rúzst viszed föl. Az ajak-bázis többnyire színtelen, könnyed textúrájú stick. Megakadályozza, hogy a rúzs elfolyjon, esetleg a fogadon, vagy a szád szélén az apró ráncokban kössön ki, emellett kondicionál is. A szezon slágerszíneinél mindenképp használd,  perfekcionisták pedig szerezzék be az alap sminkszettjükbe. A mi kedvencünk a MAC Prep+Prime Lip.

Rúzsozott ajkak leginkább alapozóval fedett bőrön mutatnak. Ne úgy értsd, hogy vakolat vastagságú alapozás szükségeltetik, de a bőrfelszín egyenletessége elengedhetetlen.
Legyen a végeredmény természetes hatású, így vadító és kifinomult leszel, nem pedig
egy primadonna. A rúzst mindig a smink utolsó lépéseként vedd elő. Odafigyelést igényel, némi gyakorlást és biztos kezeket. A legjobb, ha leülsz, könyöködet letámasztod és egy kis tükörben követed a folyamatot. Így semmi másra nem kell figyelned, csak arra, hogy a kontúrvonalat a megfelelő ívben vezesd. Először készítsd el a felső ajak középső V ívét, így meglesz a viszonyítási alapod. Apró mozdulatokkal haladj a szád sarka felé, majd amikor már közeledsz, helyezd át a kontúrceruzát a sarokba és onnan immár fölfelé dolgozz, így kerülheted a lefelé biggyedő ajkat. A két vonalat végül kösd össze. Alsó ajkad festését is középen kezdd. Fél-egy centis vonallal rajzold meg az alsó ajak görbületét, itt ez lesz a kiinduló pont. Ezután határozott mozdulattal vedd az irányt a ceruzával a szád sarka felé, de haladhatsz a saroktól is a szád közepe felé. A cél, hogy szépen ívelt, a saját ideális ajakformához közelítő legyen a végeredmény. Előfordul, hogy nagyítani, kiegészíteni vagy elvenni kell. Lehet, hogy nincsenek meg a természetes kontúrjaid, ajkad arcod bőrébe olvad, ekkor mindenképp kontúrozz. Dús ajakra is használj nyugodtan ceruzát, halványan, csak magadnak, mint egy „sorvezető”. Maradj a természet adta vonalon, vagy ha szűkíteni szeretnél a vastagságon, a vonalon belül dolgozz. Amikor a széleknél végeztél, színezd be a szád a ceruzával.
Következhet a rúzs! A legszebben ecsettel felvíve mutat, valamint így biztos a pontos végeredmény is. Haladj a már említett technika mentén: először a felső ajak V íve, majd a sarkoktól fölfelé és így tovább. Az ecsetet lapjával a szádra fektetve használd, csak az apró igazításoknál használd a hegyét. Az ajakecset kiválasztásánál vedd figyelembe szád méretét, ez is a precizitás része. A legvégén mosolyogj, újra fuss át a rúzzsal a szádon, így az apró ráncocskákat is kitöltöd – elkerülheted a csíkozódást. Tény, mindez elsőre nem biztos, hogy sikerül, gyakorlat teszi a mestert. Bár már hétfő van, és reméljük hétvégén strandolhatunk, egy esős vasárnap délután kiváló alkalom a gyakorlásra, tökélyre fejleszthetjük ajkunk kontúrozását. Jobb, ha nem buli előtt próbálod ki először az új pink rúzsod, erre az alkalomra már biztos kezek kellenek. Hívd meg a barátnőket, vonuljatok csapatostul a fürdőbe, a pasik üljenek csak okosan össze egy sportműsor előtt. Mehet a móka! Jó gyakorlást, szájaljatok ügyesen!

Nesze!Detti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr323095255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása