Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel!

2011. július 19.

Szájalunk…

avagy a tökéletes ajakfestés technikája.
Első lépésként balzsammal hidratáljuk az ajak bőrét, ugyanis cserepes ajkakra vétek rúzst tenni. Emellett a sérült, szakadozott bőr érzékenyen is reagálhat az ajakszínezőben található összetevőkre. Természetesen télen ez nagyobb probléma, mint nyáron, de a tudás mindig jól jön. Ajkadat érdemes minden nap egy kicsit megdörzsölni a fogkeféddel, ez a legegyszerűbb eszköz, hogy a vérkeringést fokozd és az elhalt hámsejteket leszedd. Ha külön terméket szeretnél, próbáld ki a Lush ajakradír termékeit. http://www.lush.hu/item/sweet-lips-ajakradir. Ápoláshoz, hidratáláshoz legjobb, ha zsíros terméket választunk, pl. amiben van shea vaj, kakaóvaj, egyéb növényi olajok. Ha SOS megoldás kell, nyúlj a hűtőszekrényedbe és kenj vajat kiszáradt ajkaidra (a margarin nem jó erre a célra, de nem is egészséges). Az olívaolaj is segíteni fog rajtad, vagy egy csepp méz, amivel lefekvés előtt vond körbe ajkaid, csak bírd ki, hogy nem nyalogatod le.
Reggel pedig, immár ruganyos, puha ajkaidra mehet a sokat emlegetett rúzs. A kontúrceruza jó ideje nem az elsődleges sminkeszközünk, a technikák egyszerűsödtek, ezáltal a természetes hatás könnyebben elérhető. Például ha a rúzst az ujjbegyeddel, lágy ütögető mozdulatokkal viszed fel, áttetsző lesz a végeredmény, mint amikor a málna megszínezi ajkaidat. Van is szín, de nem színházi. Na de vissza a kontúrozáshoz. Kezdőként érdemes egy ún. hússzínű kontúrceruzát beszerezned, ezt mindenhez tudod majd használni. A sötétebb és élénkebb rúzsokhoz is jó alapot nyújt, mivel a szád színével megegyező ceruzával dolgozol, ajkaid szélén nem lesz piros vagy pink kontúrceruza maradvány. Vizsgáld meg az íveket, és ha eltérést találsz, azt javítsd ki, formáld egyformára a két oldalt. Túlzásba ne ess, ha kicsi az ajkad, ne húzd az orrodig a kontúrt, épp csak egy milliméterre haladj a természetes vonal fölött. A nagyításra még egy jó technika, ha világos, bőrszínű ceruzával a felső és alsó ív mentén húzunk egy ún. negatív kontúrt. Ez a világos vonal kiemeli az ajak vonalát. A jobb minőségű ceruzát textúrája miatt szeretjük, ez tuti, hogy nem fog betúrósodni. Légy figyelmes, hogy a negatív kontúr láthatatlan legyen, széleit dolgozd bele a bőrbe. Miután a kontúrvonalakat elkészítetted, ajkad széleit is töltsd fel a ceruzával, így amikor fölkened a rúzst, egybesimul a két réteg.

Nesze!Detti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr443080818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása