Nesze!szer

Topmodellek toplistája - a legjövedelmezőbb lányok

2011. május 08.

 

A minden évben elkészülő listák arról, ki, hol mennyit keres, mennyire gazdag - csodálatos sóhajtozásokra és anyázásokra adnak okot. Irigy ember a magyar, sajnos, lássuk be. De most szokás szerint elkészült a szépségek listája is, a Forbes idén is csatasorba állította a legjobban jövedelmező modell lánykákat.De itt a nagyság nem centikben, hanem milliókban mérhető.

Linda Evangelista óta tudjuk, hogy nekik van mit a zsírmentes tejbe aprítaniuk. Tőle származik a mondás, miszerint: "10 000 dollár alatt ki sem kelünk az ágyból reggel." A kis kaméleon típusú tophölgy anno arra utalt, ha nincs aznapra jól fizető meló, bizony, ő lustálkodik tovább. Az ő generációjuk alapozta meg azt, hogy a modellekre ne üres fejű cicababaként gondoljunk, hanem komoly üzletasszonyok is megbújnak az egész estés mosolyok mögött. Tűsarkakon törtek be a filmek világába is, óriási kampányok arcai. Minden anyajegyek legnagyobb viselője: Cindy Crawford, Claudia Schifferrel, Naomi Campbellel és Elle McPhersonnal (a test néven várt ismertté) - elindították a Fashion Café-t is. Híres pasikkal házasodtak, Cindy ugye Richard Gere-rel, Linda Kyle MacLachlannal, ja és persze súlyos milliókat kerestek és keresnek ma is. Ők voltak a legerősebb és legokosabb modell generáció.

Ám most sincs okuk a szép lányoknak panaszra. Az első, aki mindent visz a való világban, még mindig Gisele Bündchen. Ő bizony szolid 45 millió dollárt riszál össze évente. Nagyot nyom a lapban a papucsos szerződése a brazil cégel (innen származik) - ez olyan hat millió dollárka volt. A Victoria's Secret szerződése is egy szép ötöst hozott régebben. Persze, az ő karrierjén nagyot dobott anno a románca Leonardo DiCaprioval, így lett egy modellből igazi bulvár hősnő. Azóta persze már anyuka, és Leo elhajózott a múltba. Ám egy ilyen top leányka nem sétál túl sokat a kifutókon. Ő inkább az arcát és lényét adja kampányokhoz, műsorokhoz, igyekszik jó szerződéseket kötni. Gisele ebben mesterien játszik. Gondoljunk csak az H&M-es melójára például. Mióta bizonyos területek ő reklámozza a Procter and Gamble termékeit, negyven százalékkal megnőtt az eladások száma Latin-Amerikában. A brazil anyuka után masírozik a német kommandó: Heidi Klum. Ugye sok mindent lehet rá mondani, de hogy egy törékeny virágszál, azt biztosan nem. Heidi megcsinálta a Project Runway műsort, a német Topmodell kerestetiket és nem mellesleg az ő haja még mindig tart. Az amazon.com-on saját ruháit árulja, és új show-ba is belvágta a fejszéjét húsz részen át megy a Seriously Funny Kids. Modell értékűen mutatja meg, hogyan lesz egy kifutós lánykából kőkemény üzletasszony. Kate Moss már régi arc a listán, őt azért csodáljuk, hogy milyen mesterin jött ki néhány éve a kokain botrányából és Pete Dohery-vel folytatott viszonyából. A Diornak is arca és persze saját illata is van. Adriana Lima és Alessandro Ambrosio a két VS lány nem új a listán, rájuk mondanák itthon egy kis faluban: igazán tutajos a tekintetük. Innen üzennénk a magyar lányoknak, hogy ehhez a munkához bizony nagy elszántság és kitartás szükségeltetik. És nem az a jó modell, akire még a kocsmáros is azt mondja a faluban: de megpörgetném, sőt még a kis boltos Józsi szerint is takaros menyecske. Más a módi a divatban!  Mi drukkolunk Mihalik Enikőnek és Palvin Barbinak is, hogy idővel ők is felkerüljenek a Forbes legjobban kereső modelljeinek listájára. Szerintünk van keresnivalójuk az élvonalban!

 

 

 

1. Gisele Bündchen: $45 millió
 

2. Heidi Klum: $20 millió

3. Kate Moss: $13.5 millió

4. Adriana Lima: $8 millió

5. Alessandra Ambrosio: $5 millió

6. Daria Werbowy: $4.5 millió

7. Lara Stone: $4.5 millió

8. Carolyn Murphy: $4.3 millió

9. Natalia Vodianova: $ 4 millió
10. Miranda Kerr: $ 2 millió

 

 

Nesze!P

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr692886969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reterro 2011.05.09. 07:01:27

Hát jó volna legalább a tizedét megkeresni, mint ezek a hölgyek, bár az is igaz, nem mindenkinek volna gyomra végigcsinálni azt, amit ők.

Spiritmonger 2011.05.09. 08:57:27

@Reterro: miért kellene hozzá gyomor?
ha valaki a születési adottságaiból meg tud élni, az azért nem igazán bonyolult
és még mindenféle vén faszoknak sem kell szétteni a lábukat, mert a hímneműek legnagyobb része a szakmában ratyi
összességében a modellkedés jó dolog, partik, utazások, kapcsolati tőke megszerzése, mindezt gyakorlatilag úgy, hogy olyan alapokat használ, amit a szüleinek köszönhet, nem kell érte tenni semmit

R. Daneel Olivaw 2011.05.09. 09:05:52

Pont leszarom, ki mennyit keres, inkább azt mondaná meg valaki, hogy ezt a rondakisfiú-a-szomszéd-lépcsőházból kate mosst mi a fenéért sztárolják... komolyan érthetetlen, annyira visszataszító még a hétköznapi nők között is, nemhogy a modellek világában, hogy az már sok...

kisbéka 2011.05.09. 09:11:11

sokat nyomna a laTban, ha képeket is ettetek volna fel. szerintem.

nyulanka 2011.05.09. 10:40:30

nagy kár,hogy Gisele - aki az Ipanema papucskáinak bevételéből támogat vmi jó ügyet - Procter&Gamble termékeket reklámoz, akik állatokon tesztelik termékeiket:(:(
süti beállítások módosítása