Nesze!szer

Vidal Sassoont tetováltatta a karjára

2011. április 26.
 
A fodrászomtól általában nem jövök ki színtelenül, sőt a forma is mindig változik a meghökkentőtől a letisztultig. Tamással sok éve akadtunk egymásra, azóta is vissza-visszatérek hozzá, bárhol is dolgozzon épp. 
 
Nem sokat tudtam róla, amikor először beestem az üzletébe, csak azt, hogy képes egyedit alkotni úgy, hogy figyelembe veszi az ember stílusát, arcformáját, sőt még azt is, képes-e hosszan szórakozni otthon a hajával, vagy csak a gyorsan szárítsuk meg frizurákra szavaz. Nem igazán találtam nála jobbat, pedig kerestem eleget. Fehér Tamás mindössze 14 éves volt, amikor bekopogott egy szentendrei szalonba, hogy szeretne fodrásznak tanulni. Majd lehúzott ott néhány évet, és  23 évesen, amikor önállósodási törekvései magasra hágtak, saját szalont nyitott. Közben folyamatosan versenyzett - kell az inspiráció, úgy véli - , és 2005-ben megnyerte a Wella Trend Vision versenyt, így Londonban a világbajnokságon képviselte hazánkat, ahol a 6. helyen végzett. 
Idén ismét indul, bár most nem a vágás, hanem festés kategóriában mutatja meg, mit tud, mert mint mondta, imádja a színeket, és az azzal való kísérletezést. Sok pályatársával ellentétben nem kap idegbajt attól, ha valaki fotóval állít be hozzá, mondván ezt szeretném, mert így legalább valamit meglát a vendégből.  
 
Bekattanságát jól mutatja, hogy egy szintén londoni hajbemutatóról Vidal Sassoon aláírásával érkezett vissza, ami az alkarján díszelgett, és első útja a tetoválószalonba vezetett, hogy magára varrassa a mester nevét, akit a legnagyobbnak tart. Tetoválásai színesek, mint ő, van békától a hernyóig minden rajta, és mindezt hol ezüst színű hajjal, hol félig kopaszsággal fejeli meg. A visszajáró vendégek megszokták már a stílusát.
A fodrászatba sikerült olyan embereket maga mellé „gyűjtenie” akik hasonlóan gondolkodnak, mint ő. Most négyen vannak, mindenki más stílusban vág és színez. Hogy miből merítenek újabb és újabb ötleteket? Van, akit a ruhadivat inspirál, mást akár egy mesefilm vagy zene. Képesek csapatban gondolkodni, ezt is tartják egyik erősségüknek. Nem restellnek egymástól tanácsot kérni. 
Gyakran járnak külföldre továbbképzésekre, ők az angolszász vonalat képviselik, mert mint szinte egyöntetűen mondják, az angolok elég precízek és elvetemültek. Ez már csak azért is kötelező program, mert a hajdivat félévente változik, és mire az utcára kerülnek a trendek, addigra a fodrászagyak egész máshol járnak. 
Hívták persze külföldre is dolgozni, de nem éri meg, mert itthon már megteremtette azt, amit szeretett volna, és az sem rossz, ha az embernek nincs főnöke.
 
 
Mit lehet kezdeni azzal a vendéggel, akivel nem találják a közös hangot? Tamás szerint akinek nem jön be az, ahogy ő dolgozik, az hamar kikopik, de így is tele a naptárja, mert aki rákattant, az többnyire nála is ragad. A fodrászválasztás nem könnyű dolog, egyrészt a figarónak is meg kell ismerkednie a vendég hajával, megtanulni, hogy mit hogy szeret, milyen a haj textúrája, milyen színeket kedvel, vagy olyan apróságok is, hogy nem szereti ha a nyakánál ki van nyírva a haj. Ezért is biztatja arra a vendégeket, nyugodtan mondják el, mit nem bírnak, mert különben csak csalódás lesz a vége a kapcsolatnak. Olyan ez, mint egy randevú, ahol két ember megismeri egymást, és egyre többet tud meg a másikról. Barátkozzatok a fodrásszal, megéri! 
 
Nesze!Zsuzsa
 
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr362857818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása