Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel! 27.

2011. április 25.
 
Csinálj helyet az újnak!
 
Ha a nehéz, téli hónapok súlyát Te is érzed, és a Húsvétot megelőző böjttel nem könnyítettél magadon, ideje belevágni a tavaszi nagytakarításba! Kívül mindenképp, azonban belül is, hiszen amint bent, úgy kint… ne csak a lakásod és a tested frissítsd, nyúlj neszeszered mélyére, hagy szülessen újjá „ő” is, biztosan találsz elfeledett, porosodó cukiságokat. A következő szempontokat érdemes szem előtt tartani.
Amihez már fél éve nem nyúltál, ahhoz valószínű nem is fogsz már. Ez érvényes általában a ruhadarabokra, és tapasztalatom szerint a sminkcuccokra is. Persze vannak kivételek is, hisz’ van, hogy egy kedves szemhéjfesték feledésbe merült, melynek megtalálását elégedett sóhajjal nyugtázod, majd rögtön magadra is kened és ez így van rendjén. Ha készleted már nem csak két kis neszeszerből áll, érdemes pár hetente átnézni a kedvenceket, valószínű mindig fog meglepetés érni. A fanatikusoknak havonta egy újabb kellék beszerzése elengedhetetlen, nehéz mindet észben tartani, én ezt igazán megértem…
A szempillaspirálok általában fél évre szólnak, ennyi idő alatt el is használsz egy tubussal. Ha több fajtát tartasz otthon, mert hétköznapra egy természetesebbet viselsz, alkalomra viszont műpillákat meghazudtoló hosszal pislogsz, figyelj a szagukra, az mindent elárul. A savanykás szagú termék, vagy amelyik csomósodik, porlik, már biztosan lejárt. Semmiképpen ne tunkold a spirálod, ha több festéket szeretnél fölvenni a kefére, mert így levegőt pumpálsz a tubusba és hamarabb kiszárad. Elég, ha csak belemártod, de ha már a végét járja, forgasd meg a kefét, így vehetsz föl több festéket. 
Az alapozónál ügyelj, hogy ne erős fénynél vagy magas hőmérsékletű helyen tárold, különben hamar túrós állagú lesz. A folyékony alapozóknál (valamint bármely állagú alapozónál, persze mindegyiknél más a bázis) abból látszik, hogy romlott, ha már kettévált a víz bázis és a pigment rész. Ez nem minden esetben jelenti a szavatosság végét, használat előtt amúgy is fel szoktuk rázni az alapozókat. Ha már különválik, vagy ha alapozód már több éves vagy megsütötte a nap, kukába vele! A MAC Face&Body Foundation kellemes viselet melegebb időben is. 120 ml kiszerelésben kapható, ha soknak találod, osszátok szét barátnővel külön kapható kisebb tubusokba, így tuti elfogy mielőtt megromlana, és az ára is kedvezőbb.
Szemhéjfestékek esetében is szaguk alapján tudunk a legkönnyebben tájékozódni. Bár ezek a legkevésbé romlandóak, a jó minőségű termékek több évet is kibírnak. Szavatosságának lejártát az állagából is észreveheted, már nem tapadnak kellően az ecsetre, vagy ’beáll’, kövesedik a tetejük. Ezt az is okozhatja, ha olyan ecsettel nyúlsz a szemhéjporba, melyet előtte nem tisztítottál le és a zsíros, vagy krémes anyag az ecset szőrén marad, ami megköti a port. Nehéz meló levakarni, leginkább a festék már használhatatlanná válik. Figyeljetek oda erre, nem éri meg így pazarolni!
Bár a rúzsok használata kis hazánkban még nem igazán elterjedt, szerintem mindenki szagolt már romlott rúzst, vagy szájfényt. Avas, igazán büdös, fel fogjátok ismerni!
A szemceruzák bírják a legtovább. Idővel bekeményedhetnek, mivel kiszáradnak, így nem színeznek már. Ceruzát lehetőleg ne adjunk kölcsön, ki tudja mi van a másik ember/barátnő szemében, amire nekünk egyáltalán nincsen szükségünk. Higiéniai okokból érdemes nemet mondani ilyenkor! Több éves, agyonhegyezett, „nemdobomkimertnagyontetszikaszíne” vagy „nemdobomkimertezlimitáltvolt” ceruzákat fölösleges tartogatni! Magam is jónéhányszor beleestem ebbe, de ami elfogyott, kiürült, annak vége, tehát ki kell dobni. Csak a helyet foglalja, igaz kevés az esély, hogy lesz még ugyanolyan, de gondolj arra, hogy lesz másik, ami ugyanolyan megragadó színű lesz, és ugyanúgy szeretni fogod! Ne ragaszkodjunk elmúlt dolgokhoz, persze azt a hatást várjuk, amit az a bizonyos színű ceruza adott, de merjük az újat kipróbálni. Hagyjuk, ami megy, és fogadjuk, ami jön. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr962855125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása