Nesze!szer

Állj le a cigivel, vagy állj tőlem odébb!

2011. április 19.

 

 

A minap az egyik ismim (éljen a tini szleng!) arról tartott kiselőadást, milyen óriási méregtelenítésben van. Nem eszik húst, nem iszik alkoholt, nem él szexuális életet (!). Ez utóbbi az öööö... kategória. Mindezen dolgok ismertetését egyik cigiről a másikra gyújtva tette. Csak úgy füstölt belőle a méreg, melyet egy-egy szívással újra bevitt a szervezetébe.

Nála már csak az a hiteltelenebb, amikor a kozmetikus elmondja, hogyan vigyázz a bőrödre, aztán kimegy és rágyújt egy cigire az üzlet előtt. Sajnos, ilyet is láttunk már. Mi most azt tanácsolnánk, ha lehet, a tavaszi takarítások idején rakd le a cigit, ha még eddig nem tetted meg. Van rá néhány jó indokunk. Az első természetesen az orcád. Biztos te is észlelted már, hogy a dohányosoknak sokkal fakóbb a bőre. Létezik az úgynevezett Smoker's face kifejezés is, amely a szürke, szikár bőrt írja le. Ugye, nem vágysz erre? A nikotin lassítja a véráramlást, a C-vitamin felszívódás sem lesz az igazi számodra, hogy soroljunk még ezt-azt. A fogaid is nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint a nemdohányzóknál, sokkal könnyebben hibásodnak meg a kis rágókáid. A dohányosok sokszor soványabbak, mert nagy zizgésükben nem az ételért nyúlnak, hanem a táskájukban keresnek gyújtóst. Viszont egy felmérés szerint nekik nagyobb a zsírpárnájuk, amely növeli a cukorbetegség kockázatát is. (A testzsír százalék és a súly nem egy fogalom). A kutatók szerint a dohányosok 1,4 évvel tűnnek idősebbek antinikotinista társaiknál, így hamarabb jelennek meg az első ráncok is. Sokszor tűnik fáradtabbnak egy cigiző lány, hiszen éjjel álmában is felléphet a nikotinhiány, ami miatt forgolódik, de rendesen. Ezenkívül, ha dohányzol, nagyobb az esélyed a pikkelysömörre, a szem alatti táskákra, a bőrrákra, lassabban gyógyulnak a sebeid. Bármennyit is költesz drága krémekre, kollagénre és teafás pakolásokra, lassabban szívódnak fel a tápanyagok, nehezebben megy a csodás megújulás számodra. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy nekünk, nem dohányosoknak milyen fondorlatok kellenek a hajunkból és a ruhánkból való füst kiűzéséhez. (Éljen a TIGI After party és a DM Denk mit textil frissítője, nem is tudjuk, mire mennénk nélkülük)

Ma már annyi megoldás létezik a leszokáshoz, a tapaszon át a biorezonanciáig, a kuruzslásos ráolvasásig. De a legfontosabb mindig az elhatározás. Hogy leteszed és kész. Ez pedig csak egy erős gondolat és nem más. Igazán megtehetnél ennyit önmagadért és persze értünk is. Idén ez ne legyen füstbe ment terv, vidd véghez!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr922839058

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csak alkohollal tudok ellazulni 2011.04.19. 14:06:58

Az én problémám, hogy bulikban csak alkohollal tudok ellazulni. 19 éves vagyok, szeretek bulizni, de kell egy-két pohár bor, addig nem érzem jól magam, feszült vagyok, nem tudok feloldódni. Ez normális? H. Kedves H.! Nem véletlen, hogy az alkoholfo...

Trackback: Korlátaink 2011.04.19. 14:06:28

A lélektan nagy erőkkel keresi a választ arra a kérdésre, milyen tulajdonságok (szaknyelven: vonások) határozzák meg érzelmi-lelki egészségünket, az életben való hatékonyságunkat. Az egyik ilyen szóba jövő tulajdonság a belső kontrollhitnek nevezett va...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása